Grodans vecka

Igår var jag och tränade hos Karin i Enköping. På måndagen red jag ett ganska ordentligt pass hemma, i förhållande till hur jag har ridit innan. Träningen på tisdagen var också en aning tuffare, alltså med lite högre krav / intensitet. Sedan är underlaget där lite djupare än hemma, vilket har gjort att jag har avvaktat med att åka dit pga den gamla gaffelbandsskadan. När den blommade upp så syntes det på benet direkt efter ansträngning – men nu ser benet fint ut så jag hoppas att jag kan andas ut. Det är dock ändå viktigt att variera och tänka på underlaget – med alla hästar!

Träningen gick bra och jag tror jag kan höja ribban en aning nu. Vi jobbade fortsatt med att hon ska bli längre i överlinjen och stärka sin bukmuskulatur så att manke och rygg kommer upp. I galoppen fick jag riktigt bra känsla med hästen framför mig. I trav är det lite svårare efter galoppen eftersom hon då blir lite ”het” – men jag fick en bra trav i slutet. Jag lyckas ibland snudda vid en känsla där hon travar med rygg och med en antydan till schwung nu, men det är endast korta bitar. Korta bitar är ändå en början!

Resten av veckan tänker jag såhär:

Onsdag: Promenad på hårt underlag som återhämtning
Torsdag: Uteritt i alla gångarter om vädret är ok. Fokus på bjudning, sug framåt och övergångar (där är den svaga punkten fortfarande).
Fredag: Ett pass i ridhuset med fokus på övergångar och att få henne mer genomsläpplig i sidorna.
Lördag: VILA (Jag med!!)
Söndag: Tömkörning, ev med bommar

Jag travade och skrittade ute efter passet. Härligt väder igår för en sådan aktivitet!

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*