Om ni vill få er ett gott skratt

Oftast brukar jag genomskåda bluff-annonser på Hästnet, men det händer (tyvärr) att även jag går i fällan (inte att köpa, tack och lov). Den här gången var det bara en kort annons och, i mina ögon, en rimlig text i själva annonsen. Frågade om film och fick det här långa mailet tillbaka (fetstil på de allra bästa bitarna):

Utbildade enligt klassiska principerna, åldern och tillåten tid för att mogna. Bekräftade i samlade verk i trav och galopp. För närvarande skolgång flygande ändras och canter laterala arbete och visar mycket löfte.

Begåvad för dressyr, med 3 bra gångarter med härlig Galopp, naturligt rytmiska och balanserad. Rytmiska trav med härlig axel frihet. Rätt, avslappnad tydlig 4-beat promenad. Lätt att flytta i sidled, begåvad för samlade verk. Gångarter är mycket lätt att sitta alltför. Ridit i enkel mjuk tränsbett eller kandar. Mycket även härdat i utbildning, bästa passar ryttare som gillar en ”cool” häst och föredrar att köra hästen framåt själva. Aldrig gjort något fel under sadeln, inga laster.

Frisk med ingen tidigare sjukdomar, allergier eller allvarliga skador. Ingen stabil tjänster, perfekt uppförande medan grooming, skoning, leder, lastning, prövning och klippning. Regelbundet skodda, de avmaskas, vaccinerade mot stelkramp, influensa, herpesvirus. Alltid på en högkvalitativ kost.

Han spook inte och vill bara behaga. Han är awesome hacka ut och i trafiken. Under hela sin utbildning, har han aldrig kämpat processen. Han är säker och vänlig nog för hela familjen. Han är lätt att umgås med. Han är mycket lätt att fånga och älskar att vara med människor. Han är en ’i fickan’ typ av häst. Han kommer att gå var du peka honom och inte är rädd för någonting. Vi har en gång lånat ut honom till lokala lador att använda som en lektion för nybörjare upp till avancerad. Han har inga laster ingen bakre buck bita eller vägran. Han är barfota med inga skor och har aldrig haft några problem med hälta.

Han har ett mycket sött temperament, en stor hjärna och god jord seder. Han står för grooming, bad, tackel och montering. Han släp väl.

Denna super häst är redo att ta en junior- eller adult amatör till winner’s circle ännu är fancy nog för en professionell för att vara konkurrenskraftiga i divisionerna grön… kommer se honom själv!

Google translate när det missbrukas till fullständig obegriplighet! Visst blir man köpsugen? Ska nog lägga en handpenning direkt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*