Ny vecka

Måndag och ny vecka. Jag lever i min lilla bubbla på landet och hade antagligen inte märkt av corona om det inte fanns sociala medier… Jag känner mig inte orolig för egen del egentligen, men naturligtvis kan jag också drabbas ekonomiskt ifall det här blir en långvarig kris. Och jag tror kanske att det kan bli det i värsta fall. Däremot känns det skönt att jag erbjuder en tjänst där vi till stor del är utomhus och det är få människor inblandade, så inget skäl att stänga portarna än i alla fall. Jag lider dock med de företag som måste avskeda människor pga detta, det känns väldigt märkligt.

Ändå hoppas jag att det kan komma något gott ur detta. Vi behöver ta tag i att få Sverige mer självförsörjande t.ex. Jag vill ju gärna tro att detta kan bli en ögonöppnare. Om gränserna stänger för införsel av mat så ligger vi rätt illa till, och det gäller att planera för framtiden. Jag tror nämligen att sådana här smittor kan bli vanligare framöver. Och vi kommer behöva minska på vårt resande. Det här skulle (teoretiskt sett) kunna vara ett första steg till den omställning som krävs för hela världen om vi ska klara klimatkrisen. Jag hoppas att detta ändå kan leda till ett annat sätt att tänka kring frågor som vi faktiskt måste ta tag i, även om vägen dit är tuff.

Jag har ännu inte fått några ”corona-avbokningar” och hoppas jag slipper det. Ni är välkomna som vanligt, men stanna hemma om ni är sjuka, såklart. Jag utgår ifrån att alla är försiktiga helt enkelt.

Det återstår att se hur hästbranschen eventuellt drabbas. Större evenemang är ju inställda, men jag vet inte hur det blir med mindre tävlingar. teoretiskt sett bör de ju gå att genomföra, men vissa kanske ställer in ändå? Ridsportförbundet rekommenderar att man inte har publik och att alla endast får ta med sig en medhjälpare och det låter ju som en bra kompromiss. Och så hoppas jag att det inte blir som i Italien, där stallen tydligen är stängda nu för hästarnas ägare. Stallägaren blir då tvungen att sköta allt. Men förhoppningsvis ska det inte gå så långt!

Foto: Roffe Andersson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*