Tränarutbildning på Strömsholm

Måndag-tisdag är jag på Strömsholm för fjärde steget i C-tränarutbildningen. Nu börjar det kännas lite mer som ”allvar”. Vi är nu uppdelade på dressyr och hoppning så det är mer inriktat och även mer praktik.

Idag har vi börjat med ett kunskapstest – typ ett litet prov på våra teorikunskaper i ridlära. Syftet är att se hur vi ligger till, men man vill ju helst ha ”alla rätt”! 😉 Det blev en hel roman från min sida…

Sedan har vi varit uppdelade två och två och ”delat på ett ekipage”, d.v.s. haft en halvtimmes lektion var, som vi sedan har fått kommentarer på. Sånt här känns ju alltid en smula jobbigt när man vet att alla andra sitter och tittar på och det är ett helt nytt ekipage osv. Jag hade nog tur med både häst och ryttare, för det var en trevlig häst som jag tyckte jag hade lätt att förstå problematiken med, och en ryttare med bra grundsits som tog instruktionerna bra.

Även om man har gått en ridlärarutbildning och fått sina lektioner bedömda förr så blir man ju nervös av sådana här situationer, men när jag väl hade kommit igång så var det faktiskt bara att köra på som vanligt, och jag fick väldigt positiv feedback på min lektion så det kändes kanonbra efteråt!

I morgon ska det vara någon typ av clinic där vi ska titta på flera olika ekipage, så det kan nog bli roligt det med. I övrigt är en stor del av behållningen med en kurs att träffa andra som jobbar med samma sak och som man kan diskutera med och kanske få lite nya infallsvinklar på saker och ting.

http://www.stromsholm.com/  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*