Bytesträning med Grodan

Idag var jag och Grodan hos Nina och fokus var galoppombyten. Jag har inte tränat så mycket på det själv, för jag vill att det ska bli rätt, och det är svårt att känna om ett byte är efter bak t.ex. så hjälp på marken är att föredra – i början i alla fall. När det sitter bättre är det lättare att ta hjälp av spegeln, men nu kan jag inte byta exakt på en punkt utan måste göra det när det känns rätt med tajmingen.

Hur som helst var det ändå bättre än sist – kanske för att galoppen och ridbarheten är lite bättre. Nu fick vi flera byten på hjälpen, men de allra bästa gör hon dessvärre på eget bevåg. 😉 Nina var i alla fall nöjd och jag tycker det känns mer påverkbart, så det är på rätt väg. Däremot var traven sådär efter att ha bytt galopp – hon blir lite spänd i ryggen av att ”tagga till”, men jag får dela upp  mina träningar och ibland fokusera på form, takt och gångarterna och så får bytena kanske vara i fokus andra gånger på bekostnad av det andra i viss mån. I grund och botten är ändå traven mycket bättre.

Imorgon blir det tömkörning över bommar för att lossa ev spänningar efter träningen. Lördag vila, söndag jogga och nästa träning blir på tisdag, men då för Karin. Jag kör på nu, medan järnet är varmt.

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*