Helgens andra kurs

Idag har jag haft en kurs i samarbete med How to Move Fysioterapi som drivs av Carolina Marjakangas. Hon har hjälpt mig med min sits under året, och jag tänkte att mina elever också skulle få ta del av detta. Det har nog inte undgått någon att jag är väldigt intresserad av sits och inverkan, men jag är ju inte utbildad på människor på den nivån att jag vet exakt vad som händer i kroppen, och då är hjälp utifrån bra.

Dagen började med en föreläsning om kopplingen häst / ryttare. Därefter fick alla göra några tester för att bl.a. kontrollera sin liksidighet. Jag tror att det kan vara en ögonöppnare att se hur olika man (eventuellt) använder höger och vänster sida. Vi gjorde också en väldigt bra, praktisk övning som jag har filmat, men den sparar jag till min julkalender!

Efter det så red eleverna i två små grupper, där de fick hjälp med små korrigeringar till häst. Alla fick ha en jacka med ett ”kors” på, som gör att man tydligt ser eventuella snedheter bättre. Målet är alltid en avslappnad ryttare i balans, som stör så lite som möjligt, och som inte behöver använda kraft för att kommunicera med hästen. Mina hästar är ju känsliga och ger kvitto direkt på rätt och fel vikthjälper t.ex. Eleverna verkade få lite nya infallsvinklar och tankar om hur de ska använda kroppen. Om intresse finns så kan jag ordna en kurs även under våren!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*