Bra start på veckan

Ovanligt bra flyt för att vara en måndag måste jag säga! Jag började på morgonen med att rida Qurre, Calle och Cesar. Qurre kändes riktigt bra och väldigt pigg och positiv. Calle rider jag fortfarande en dag i veckan även efter att jag sålde honom, för att han ska hållas mjuk i kroppen. Cesar kände jag lite på en kort stund bara. Jag behöver ju själv lära känna honom lite bättre och hitta fler knappar. Jag tycker redan att det känns mycket bättre än när han kom, nu är det lättare att ha honom mellan hjälperna, och det verkar även vara så för eleverna.

Efter lunch åkte jag och tränade med Grodan hos Nina. Jag börjar misstänka att hon har överskottsenergi och dessutom är i en fas där hon testar lite gränser. Hon har ju känts så enkel förut men nu blir hon ofta okoncentrerad och för spänd. Jag är inte van vid det och det gör mig tyvärr lite stressad. Jag hinner börja tänka för mycket på vad det beror på och börjar kanske analysera lite för mycket. Nu har jag i alla fall tänkt att jag får försöka ”rida på” ändå och kanske till och med lite mer än vad jag har gjort ett tag. Jag tror att hon helt enkelt måste komma till arbete. Det är dessutom kallare och hon är ute kortare dagar (särskilt jämfört med i somras när hon var ute dygnet runt). Har plockat bort kraftfodret helt nu också för att se om det blir någon skillnad.
Svettig häst som behöver gå till frisören för en helklippning är jag rädd…

Hur som helst. Träningen började ofokuserat och med en vimsig häst, och jag tappade tråden helt en stund. Nina känner ju mig väl så där kan jag vara ärlig och säga rakt ut hur det känns och vad jag upplever för problem, så efter att ha pratat ut om detta så tog jag nya tag och då blev det betydligt bättre och slutade med en avspänd och lydig häst. Egentligen handlade inte det här passet om ridteknik utan mer mental stöttning från backen… Jag har ridit ganska mycket själv en period och det måste bli en ändring här nu så att jag inte hinner trassla till det för långa stunder i taget. Det var i alla fall en väldigt bra träning även om det bara handlade om grunder – men det är ju det som är det viktiga!

Kvällens lektioner gick också bra. Här märks det nu att jag har varit tjatig med just grunderna och att det verkligen gör skillnad. Duktiga ryttare och fina hästar som har gjort öppna, sluta och diagonalsluta med flyt. Anea kunde till och med bjuda på lite passage. Idag var det en fröjd att undervisa!

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*