Lektionshästmästerskap

Idag har jag varit och dömt lektionshästmästerskap för juniorer i Vällingby. Ett mycket litet startfält på 9 deltagare. Synd att det inte är fler som ställer upp – bra tävlingsform tänker jag! (Mina hästar får tyvärr inte delta i liknande tävlingar för att de går för få lektioner per vecka för att räknas som lektionshästar om någon undrar…)

Hur som helst var det första gången som jag dömde med två andra domare. Ett bra tillfälle eftersom jag känner båda lite grann och då kändes det inte lika ”jobbigt”. Det ska såklart inte vara ”jobbigt” men lite nervöst blir det faktiskt att jämföra med andra. På det stora hela var det ganska lika med något undantag. Efter en tävling med flera domare så samlas man och diskuterar resultatet. Det kan vara bra att veta som ryttare att det faktiskt görs en avstämning och man får en chans att prata igenom varför det skiljer sig åt. 5% räknas som ”okej” diff, men mer än så ska man följa upp. Bra tycker jag, eftersom det är ett sätt att kolla av sin bedömning och få prata igenom tävlingen med andra. Det är ju också positivt att vi i det mesta var relativt eniga. Man är ganska ensam som domare, så jag måste säga att det här kändes givande. 🙂

Nu ska jag lägga mig tidigt och hoppas på att jag lyckas hålla en begynnande förkylning i schack… Hoppas ni hade en bra valborg och 1 maj!

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*