Träning med Grodan

Grodan är verkligen exemplarisk – snäll att lasta och åka med, inte det mista spänd i ny miljö och en riktig arbetsmyra. Vi var hos Rebecca idag, och Grodan kändes fin! Hon är ju lite ”försiktig” och har en lite snabb takt i traven, men efter lite jobb med öppnor och tempoväxlingar så fick jag bättre sug framåt och mer häst framför mig. Jag tror att det går att utveckla den traven, men det kommer nog ta lite tid. Galoppen är lättare, och där tycker jag att jag kan samla henne mycket mer nu.

Rebecca verkar gilla henne mycket, framförallt för att hon har en bra ridbarhet. Hon tyckte också att hon har ett ganska bra register (det tror man inte först) och behåller takten bra både när man ökar och minskar. Jag ska försöka lägga lite mer krut på tempoväxlingar och övergångar nu. Imorgon blir det dock skritt ut, hon såg helt slut ut när vi kom hem. Fast på ett bra och avslappnat sätt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*