Första gången..

.. och förhoppningsvis sista, som jag utgår med den här hästen. Inte helt oväntat blev första starten inte så lyckad, och det får man väl bara acceptera med ett halvårs uppehåll. Tar det inte jättehårt, får se det som en träningsrunda eller något, men samtidigt är jag tillbaka igen vid tankar som att det kanske är bättre att betäcka och strunta i att tävla med Anea. Det är faktiskt ingen ”dålig häst”, men en ganska dålig ”tävlingshäst” – det gick i princip inte att inverka på henne i hela programmet. Hon är ju schysst såtillvida att hon gör allt jag ber om, men med spänning och bristande kvalitet. Jag fattar att det aldrig kan bli riktigt lika bra på tävling som hemma, men det vore kul om hon bjöd till pyttelite i alla fall.

Sedan ska jag inte bara skylla på henne, för jag red inte bra heller. Oftast är jag ändå rätt duktig på att rida fram, men jag red planlöst och hade fokus på andra störningsmoment istället för att vara ”i bubblan”. Tänkte försöka rida i ett bättre tempo, eftersom det krävs, men det blev mest att jag red henne in i handen på mig själv. Vet inte hur jag ska kunna rida fräschare utan att det blir spänt och forcerat.

I programmet hade jag dålig känsla, men poängen är okej, runt 65% innan jag började schabbla bort det helt. (Hade till och med några 8:or, en på en piruett!) Räknade fel i en serie men det som gjorde att jag utgick var att hon bröt av (??) innan sista ökningen, och jag hann inte korrigera det tillräckligt fort. Hade inte ork att slutföra det hela då, även om det kanske inte var en så ”stor grej” och programmet egentligen var slut… Ångrar inte det ändå, för nu är jag i en fas där jag vill kunna rida bättre på tävling, och då får jag strunta i det här resultatet, som antagligen hade varit ”okej”. Jag ville typ rida bra eller inte alls, kändes det som.

Jag får helt enkelt försöka jobba vidare och rida smartare nästa gång. Varje år har vi börjat rätt dåligt och på hösten brukar vi ändå ha snäppat upp lite, så en del av det handlar nog om att vi var rostiga, och att jag inte ridit program på länge heller. Ska försöka göra en vettig planering den här veckan så att nästa start (söndag) förhoppningsvis blir lite bättre…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*