Fredag och sol

Riktigt vårväder idag. Skönt på ett sätt för solen värmer, och vem vill inte ha vår? Samtidigt jobbigt med lera i hagarna, och att jag får panik över att det är såhär varmt i februari. Jag har svårt att njuta av det, rädd för att snö kommer vara något som bara finns i sagornas värld i framtiden. Med tanke på att jag som inte ens är 40 känner skillnad på vädret från när jag var liten så kan man ju undra hur det blir då om 40 år till. Ångest.

Men, egentligen skulle jag ju skriva att fredagen har varit bra såhär långt i övrigt. Hade drop in på morgonen och alla hästar såg fina ut. Efter det red jag Obi, som kom loss bra, och därefter Anea. ”Genrep” inför morgondagens tävling. Igår var hon ju superfin på träningen, så jag ville inte nöta idag utan bara checka ett par moment ur programmet, bl.a. uppridningen och skrittpiruetterna. Gjorde också några högerslutor (”svåra” hållet) och en travökning. Hade i bakhuvudet att kandar två dagar i rad kanske inte är optimalt – och mycket riktigt, när jag ska trava av är det tomt i handen och hon känns helt krokig i halsen. Det går inte att ställa för då åker nosen bara in…. Egentligen var hon bra innan och så skulle jag bara avsluta, men vill INTE börja med den känslan imorgon. Blev till att byta till vanligt bett och avsluta med att jobba ut halsen och länga överlinjen igen. Gick dock rätt fort, så det behövde inte ”nötas” så länge, och efter det skrittade vi av ute i solen. Beroende på hur energisk jag är imorgon funderar jag på att rida hemma på morgonen på träns i ca 15 min, så att jag kan ha henne lite lösgjord på vanligt bett innan jag åker till tävlingen, men vi får se! Vill inte slösa på varken min eller hennes energi heller – en avvägning där, men å andra sidan kan jag korta ner framridningen sedan istället…

Idag blev dagen inte längre än så! Ska smita in till stan för att ta en fika med en kompis i eftermiddag, så måste hoppa i duschen nu.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*