Bytesträning

dsc_5585Den här veckan har jag fokuserat på galoppombyten med Avatar. Jag har inte gjort så mycket byten i början, för jag tycker det är viktigt att lära känna hästen lite först, och att han är van vid mina hjälper. Inför tävlingen ville jag inte heller byta så mycket eftersom det ingår förvänd galopp i programmet, och när han kom drog han nästan iväg så fort jag ville byta varv pga att han laddade för att byta.

Jag har jobbat med att han ska gå i förvänd galopp utan spänning, och vara i balans i de enkla bytena, för att förbereda byte i språnget. Om han inte ”väntar” så går det inte att göra bra byten.

Det svåra är att han gärna ”flyr”. När han kom hit så laddade han väldigt mycket inför bytet, och det är klart bättre nu. Det är dock fortfarande svårt för honom att byta rent. Åt vänster är det lättare, men till höger blir han gärna efter. Det känns ändå som om det blivit bättre och bättre (lugnare) under veckan. Det gäller att få aktivera galoppen utan att han drar iväg. Det går tyvärr inte att bromsa in i ett byte, så nu gäller det att han blir så pass lydig att jag får aktivera galoppen utan att han drar iväg och spänner sig / får lite panik. Det känns i alla fall bra att han blivit mer påverkbar bara på några dagar.

Nu släpper jag dock detta ett tag, eftersom det är tävling nästa helg igen. Dessutom tror jag på att intensivträna lite i en period, för att sedan ”pausa” lite. Det är viktigt att inte nöta för mycket! Så hoppas jag att han hinner smälta informationen lite tills veckan efter så fortsätter jag då.

 

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*