Programträning

Träningen idag gick bra! Trots att vi inte är igång fullt ut för att göra en tävlingsstart så ville jag ändå komma iväg och få en bedömning. Sist tyckte jag hon var väldigt spänd, och det leder till bristande schwung och korta steg. För att få henne att verkligen komma till sin rätt behöver hon vara lösgjord, men jag har faktiskt försökt att höja ribban lite och krävt att hon ska fortsätta tänka framåt även när hon blir lite tittig. Tyvärr blir det väldigt svårt att rida om hon inte är framför skänkeln, så jag har varit extra petig med det.

Jag ”fuskade” lite med att rida fram i ridhuset där vi även red programmet. Sist red jag fram ute för att det skulle bli så likt tävling som möjligt, men nu var det för varmt ute (ridhuset var isolerat tack och lov). Det gjorde nog att jag kunde kräva lite mer i programmet den här gången.

Känslan var egentligen inte så bra som jag hade önskat. Hon blir fortfarande lite stark och står emot skänkeln i vissa lägen, men nu försökte jag rida på ändå och strunta lite i hur det kändes – på tävling är det tyvärr inte det som räknas. Grundridningen ska vara med en bra känsla, men när jag rider program kan jag inte ändra på dagsformen mitt under programmet utan jag måste lösa situationen där och då. På något sätt hittade vi rätt bra flyt och inga direkta missar.

Red ihop 68,68%! FAN att det inte var på tävling…! Roggan tyckte det var mycket bättre än sist och jag fick en hel del pepp med mig hem. T.ex. att jag gjort ett bra jobb med den här hästen utifrån hennes förutsättningar. Han tycker att det vi plockar poäng på är noggrannhet och precision, och jag blir glad av att det faktiskt går att få poäng på det även om vi inte har ett stort register och massa schwung att visa upp!
DSC_0235Från sista tävlingen. Börjar bli lite sugen på att komma ut snart igen faktiskt.

1 svar på ”Programträning

  1. Bra jobbat! Jag tycker det är skitsvårt med program!
    Minsta lilla spänning från mig sätter sig i min märr bums, hon går inte fram o blir spänd, jag blir mer spänd, hon blir ännu mer spänd och jag ännu mer och trycker upp mig ur sadeln och så kommer vi ut med 60% på andra sidan när det kändes som 70% hemma på träning några dagar innan. Suck!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*