Aneas vecka

Mitt upplägg den här veckan ser ut såhär:

Måndag – joggade i ridhuset. Tyckte hon var lite ojämn i kontakten och något tjafsig i munnen. Red på pelham, men gick faktiskt in och bytte till tränsbett under passet, och då blev det bättre. Hon har två ”försvarslägen”, det ena är att bli stark (och då är pelham bra), men hon kan även bli tom och knäppa av – då är träns bättre för jag får en ärligare känsla. Jag jobbar varje dag med att hitta rätt stöd och kontakt och att hon är jämn på båda tyglarna (dvs tar båda skänklarna och är rak i kroppen).

Tisdag – hade tänkt åka och träna men fick klara mig själv. Red ett dressyrpass med fokus på alla delar som ingår i Int1. Mycket bättre känsla än måndagen. Tog kandaret på tisdagen. Bitvis riktigt fin känsla!

Onsdag – red ut. Prickade en solig dag men det blåste rejält. Fördelen var att det inte blev så himla varmt. Jag hade dock ställt in mig på en något spänd häst (pga blåsten) men det gick jättebra. Red i alla gångarter med fokus på framåtbjudning och rakriktning. SÅ glad över mina senaste uteritter där vi kunnat galoppera på framåt, göra byten, växla tempo.. Låter som självklarheter men ofta är hon spänd ute och hoppar i sidled på vägen (när hon får syn på en läskig sten t.ex). Dock skulle hon aldrig sticka eller bocka, men hon brukar inte vara såhär ”ridbar”.

Torsdag – har ridit på pelham och checkat av form och alla rörelser inför imorgon. Trots att jag är jättetrött idag (fortfarande lite förkyld) så hade vi bra flyt. Även om hon spänner till ibland så lyckas jag bryta det mycket, mycket snabbare. Bra flyt i skolorna. Jag törs inte tro att jag kan hålla ihop allt det här imorgon, och det är massa tekniska detaljer att ha ordning på också, men känslan jag haft sista två veckorna är bättre än någonsin. Det är som om jag har lyckats foga ihop massa olika saker som jag har lärt mig en i taget. Svårt att förklara, men jag har på något vis helheten mer klar för mig nu.

Fredag – tävling Int1 i Mariefred.

Lördag – ”vilodag”, förmodligen skritt / jogg ute.

Söndag – tävling Int1, OM jag tycker att vi ”behöver” det. Jag hoppas ju på att det ska gå så himla bra på fredag att jag kan stanna hemma och ta en ledig dag på söndag istället. Sådan är jag… Jag är inte mycket för att tävla ”för tävlandets skull”, men jag tänkte att det var bra med två täta starter ifall jag känner att vi har gjort några missar som jag vill rätta till. Men har vi bra flyt på fredag så stryker jag mig på söndag.

(Vanligtvis har hon en vilodag men jag vågar inte det just nu inför den här starten. Hon får ta det lugnare nästa vecka igen.)
DSCN0682Här är Anea och jag i Mariefred 2010. Vår andra start, en LA6 där vi fick 71%. Inget resultat vi siktar på denna gång dock!

Etiketter:

Ett svar

  1. Kul att läsa hur du lägger upp det inför tävling. Lycka till och ha det så kul! Hoppas den bra känslan finns kvar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*