Dagens ridning

En bra rid-dag faktiskt. Jag började med Anea i morse så jag inte skulle ha tidspress med henne. Idag gick det faktiskt bättre, och jag kunde rida i ett bättre tempo utan att hon lade sig i handen. Vågar därmed åka på tävlingen, men väldigt förutsättningslöst. Känns hon bra på framridningen är jag nöjd, på banan får jag göra så gott jag kan men är det tittigt och spänt så är det. Jag känner i alla fall att lite av ”känslan” kom tillbaka idag.

Har även ridit en stund på Zigge, som känns starkare i kroppen, men det har också blivit mer häst att rida. Jag tror verkligen han kan bli hur fin som helst, men han kräver sin ryttare. Förhoppningsvis faller en del av det på plats mer när han kommit vidare ett snäpp till. Han har inte travat så bra innan som han gör nu och vänster galopp är fantastisk. Däremot har han svårare till höger. Tror jag ska lägga in förvänd galopp snart för att stärka honom. Provade att byta idag och det funkade faktiskt ok. Vet att han kan byta galopp, men det har inte varit läge när han inte har ”hängt ihop”. Inget jag tänker lägga massa tid på än, men ville ändå testa.

Harry var sist ut, och riktigt fin. Jag red honom igår också, och nu har jag lagt in mer MsvA-rörelser, alltså piruett-jobb, galoppslutor och serier. Inget av det är av någon hög kvalitet än, för det är ganska svajigt, men ändå känns det ”lätt”. Får väl tacka Anea för hjälpen – efter att ha tragglat med henne känns ”alla” hästar lätta att rida… Hur som helst är jag glad för att jag kan påverka honom mer och mer. Förut red jag in i en rörelse och det kändes som att sitta på en robot som visste vad som väntades, men ”inget mer”. Nu börjar jag få rida mer och mer även i rörelserna, och det ger ju en helt annan ridkänsla.

Håll tummarna för mig och Anea imorgon. Det viktigaste för mig är att vi är ett team imorgon, inte poängen. (Haha, men det är lätt att säga nu – innan man har fått poängen!) Ska i alla fall försöka fokusera på att hitta flyt, en bra känsla och att kunna rida framåt.
DSC_1725Ganska exakt två år sedan, i en MsvB4 som kändes väldigt bra!

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*