Ny energi med dagens träning!

Idag har Nina varit hos oss och jag fick verkligen ny energi av lite träningshjälp!

Anea var fin och mjuk idag. Det är klart att hon kan bli ännu mer lösgjord, men större delen av passet var hon väldigt avspänd. Jag har varit mer noga i mina övergångar och att hon ska bli kortare ”bakom sadeln” (och inte i halsen!) och det känns skillnad – bättre framme för skänkeln och jag kommer ner mer på henne. Red igenom Int1, och det gick förvånansvärt bra. Piruetterna mycket bättre och gjorde (enligt Nina) våra bästa hittills. Lite trassel i tvåorna som vi inte haft förut (hon ökar lite i slutet och det blev lite missförstånd), men är inte så orolig över det. På det stora hela en mycket bra känsla!

Stärkt av detta och känslan av att förstå lite av det här med ridning, så var det Harrys tur. Till en början var han lite tjurig idag, ”seg” mellan hjälperna och försökte trixa lite med mig, men nu går det att säga till honom, och han köper det. Var först rädd att han skulle fortsätta på samma tema, men det släppte fort (bara det är ju en vinst), och sedan red jag skolor i trav och galopp, lite byten, någon serie och stora piruetter. Jag red nog bara 20 minuter, sedan var jag nöjd. Ser ingen anledning att tjata på honom i dagsläget. Är jättenöjd – så fort det släppte var det i  princip bara att ”styra runt”. Mycket bättre energi och kvickare fötter. Är fortfarande för kort i formen, men det får komma med tiden. Nina verkar hemskt förtjust i Harry (men konstig vore det annars!). SÅ GLAD att vi verkar vara över den värsta ”tröskeln”. Hoppas detta håller i sig!!

DSC_0281

Snart tävling igen. Långsiktigt mål: hitta dagens känsla även på banan.
(Foto: Amnada Fog)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*