Bra kväll!

Det kändes lite motigt att gå ner till stallet ikväll igen, ruggigt och regnigt, men när jag väl kom igång så fick jag faktiskt lite ny energi!

Pga en sen avbokning red jag Harry före mina lektioner, så det blev ett ganska kort pass (fast det brukar oftast bli det med honom än så länge). Men det var ett bra pass! Jag tycker jag hittar lite nya grejer varje gång nu, och att han ”släpper till” mer och mer. Jäklar vad fin han kändes i traven idag, mer luft och spänst och han ”släpper ner” mig mer i sadeln. När han kom gick det inte att sitta för han bara ”svävade” runt med långa sjumilakliv och utan rygg. Men nu kan jag korta upp honom mer, och då får jag både mer spänst och energi. Jag måste nog säga att Anea får konkurrens här, helt klart…

Första lektionen jobbade vi med travbommar på olika avstånd, så att ryttarna skulle länga och korta steget. Jag tycker alla gjorde det riktigt bra, hästarna såg fina ut och var lydiga. Andra lektionen var det bara två ryttare, så då passade jag på att ha sitsträning med dem. Det är verkligen så himla bra att ta sig den tiden! Vilket bra gensvar båda fick när de gjorde rätt, och tydlig skillnad på hästen (Fantasi). Jätteroligt måste jag säga. Det är så kul när man kan ”överföra” en känsla till eleverna, och man tydligt kan se när de hittar något ”nytt”. Ridningen upphör verkligen aldrig att förundra, men om man inte är insatt i det här så fattar jag att folk undrar vad man håller på det. Men känslan när man hittar ”rätt” med pyttesmå hjälper går inte att förklara för den oinvigde!
DSC_0272Dagens guldstjärna till Fantasi som är en så bra läromästare!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*