Träning med Anea

Från att ha misstänkt en senskada till en bra träning idag istället! Är minst sagt glad att det inte var så illa som jag trodde. Benet ser mycket bättre ut nu, men jag har stallbandage på natten för säkerhets skull. Veterinären sa att jag kan rida som vanligt (bra för cirkulationen) så jag åkte faktiskt och tränade idag. Dock undvek vi piruetterna idag, jag tänkte att det kanske var lite väl mycket belastning för bakbenen då.

Hon var riktigt fin i formen idag! Spänstig och mer lättpåverkad. Det känns som om vi hittar nya små pusselbitar hela tiden. Idag blev det mycket fokus på galoppslutor. De var riktigt fina, så pass bra att jag hittade ytterligare fler detaljer som jag måste förbättra. (Med andra ord: man blir aldrig klar!) Men det är en trevlig känsla att förbättra en rörelse, och då upptäcka en ny detalj att fila på!

Däremot trasslade jag till det själv när vi skulle göra saxen i St Georges. Det är alltså en ”lätt” sax, med en vänster sluta till X – ett byte till höger – en höger sluta och sedan byte till vänster på spåret. Jag får för bråttom i första bytet och då får jag problem att gå in i den andra slutan. Här har jag verkligen något att jobba med. Jag måste nog dela upp det mer, t.ex. göra första slutan, byte och sedan en volt till höger, istället för att göra hela sekvensen. Det är för övrigt något att alltid ha i åtanke – att försöka bryta ner rörelserna i mindre bitar!

Så: bra träning, fin häst, men en hel del jobb med det tekniska för min del.
DSC_3123

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*