Summering av helgens tävlingar

Bra helg för mig kan man lugnt påstå! Resultat över förväntat, helt klart.
Caramelle fick samma procent som sist, lite drygt 64% och det blev en sjunde plats. Jag tyckte vi hade bättre flyt förra gången, men hon var ändå väldigt duktig. Nu var det utomhus, en stökig miljö och dessutom blåsigt. Hon kan ju vara lite känslig, så jag trodde hon skulle bli spänd, men hon var i princip helt obrydd. Det enda var precis före start i collecting ring, där en annan häst blev rädd och kom emot henne, då reste hon sig rätt ordentligt, men efter det var hon som vanligt igen. Inne på banan blev hon också rädd precis före starten när två ungar kom springande, men hon höll sig i skinnet efter startsignalen. Hon var också hur lugn som helst med att stå i släpet och vänta tills klassen var slut, så hon får en guldstjärna av mig!
Tack, Maria Berger, för hjälpen och fina bilder!
DSC_7584
Anea  var också superduktig på tävlingen igår. Vi var på Gömmargården och förutsättningarna var mindre roliga – det hällregnade hela eftermiddagen. Jag hade blivit varnad för att banan skulle vara tittig dessutom, och det var lite smågrejer som kunde stjäla uppmärksamheten, plus att det var en del vattenpölar som ställde till det. Tack och lov var framridningen inomhus, så 10 minuter ute ska man ju kunna bita ihop. Hon var riktigt fin från början på framridningen, mjuk och avspänd (inte varje dag!). På banan blev hon lite spändare, som hon alltid blir ute. Det gör att vi tappar lite spänst och energi tyvärr, men jag kände mest att jag måste ”ta mig runt” i det där vädret! Jag fick en miss i ett byte efter ena piruetten där jag fått 4, 4,5 och 5,5 pga att det blev jämfota. Bytet låg typ mitt i en vattenpöl och hon fick syn på något precis samtidigt. Den andra missen var dessvärre i serien, där snubblade hon i en annan vattenpöl vilket gav ett räknefel. Utan det hade jag förmodligen vunnit, då det var väldigt jämnt mellan mig och ettan.

Hur som helst – jag är SJUKT NÖJD med att prestera personbästa på denna nivå och nå mitt mål för året under dessa förutsättningar! 65,31% och en andra plats. Så nu måste jag nog höja mina ambitioner faktiskt. Det bästa är kommentaren av domare Eva Kristiansson, hon skrev såhär: ”Trevlig häst, lydig och väl utbildad. God harmoni mellan ryttare och häst.” Alltså, vilken fin kommentar! Blir riktigt glad över det, jag tar det som en stor komplimang. Och det bästa är att det är jag själv som har utbildat henne hit! 🙂
Tack, Marianne, för hjälpen och ditt tålamod i det hemska vädret!
DSC_7652Foto: Amanda Fog. Jag ser arg ut, men jag är glad!

4 svar på ”Summering av helgens tävlingar

  1. GRATTIS! Du är så himla duktig, verkligen en förebild i den här sporten.

    Jag tävlade där igår, och C-O blev sjukt spänd när han kom in på banan. Vet inte om det var pga vinden eller vad… Var till och med nära glömma programmet pga svårt styra rädd häst.

  2. TACK! Ja, det var ingen lätt bana där… Två utgick i min klass. Kul att ni är ute igen, det där kommer släppa mer och mer tror jag! Kram

  3. Ja du förtjänade verkligen vinsten i lördags – man ska inte vinna när man rider fel ju! Hoppas vi ses snart igen – våra hästar är SÅ snygga ihop på prisutdelningar haha! 🙂 Strömsholm nästa? Må gott! //Karin

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*