Självömkan

Jag är tydligen alltid sjuk ”hela våren” – i alla fall de senaste tre åren. Förra året hade jag ont i öronen i flera månader. Nu har jag varit förkyld till och från i flera veckor. Det gör mig arg och deprimerad. Jag känner mig värdelös när jag inte orkar allt jag vill. Jag vet att det kanske är överdrivet, men jag blir lite ledsen när jag inte orkar ta tag i allt jag vill och borde göra. Vila är inte min grej. (Det är såklart därför jag inte blir frisk.) Men om man driver eget stannar man inte hemma för att man har lite ont i halsen eller snuva. Och mina förkylningar är så listiga att de flyttar omkring lite, så jag blir sjuk på ”olika ställen” men jag orkar oftast jobba nästan hela tiden. Om jag inte är helt däckad så har jag inte samvete att vara hemma. Jag VET att den där tävlingen igår kanske inte var det bästa, men jag mådde liksom okej ”i kroppen”. Bara det att nu har jag hosta och har tappat rösten. Vilket faktiskt gör att jag kanske inte kan jobba imorgon (förutom att sköta stallet då…). Det kan hända att det blir vikarie imorgon. Hade nästan tänkt ställa in dagens kurs, men det skulle kosta 5600 kr i förlorade intäkter. Ja, ni förstår kanske att man hellre biter ihop.

Jag älskar att driva eget, men det här är nackdelen, helt klart. Extra surt är det när det är vår och solen skiner, och jag liksom är ”pigg i huvudet” och jättemotiverad att ta tag i massa nya projekt – och så kan jag inte det. Jag hoppas det här går över snart!
DSC_6329Ett av vårens projekt. Dessa måste ut i växthuset snart. Inte livsviktigt kanske, men ändå en av de saker som ”står på listan”…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*