Vinter på Wreta

Lite blandade vinterbilder. För några dagar sedan var det sol och frost och fantastiskt vackert! Idag har det varit vackert men hemskt att vara ute. Det har blåst isvindar så det känns som om ansiktet ska lossna… Vattnet har frusit i stallet (händer väldigt sällan) så eftermiddagen har jag ägnat åt att försöka få igång vattenkoppar, men bara lyckats delvis. Hästarna fick gå ute i skift så att inte stallet skulle bli totalt nedkylt… Och det verkar inte som om snön kommer ge sig i första taget, nu när man inte vill ha den längre. Så är det konstigt nog alltid!
Min väg till jobbet i lördags. Sol och snö och så fint så man inte tror att det är sant!

Idag hoppas jag att det inte blåser så mycket att vägen driver igen när eleverna ska hit… Det verkar vara massor med olyckor på vägarna just nu.
Fantasi tyckte också att vädret var sådär. Kyla är ingen fara men blåst verkar inte hästarna heller gilla. Särskilt inte när lunchen blåser iväg!

Lördag

Sol och dimma idag, så himla fint!
Tulpaner ger hopp om våren även när det är snö ute. Och ljuset börjar komma tillbaka! (Villket avslöjar att man borde tvätta sina fönster…)
Tror att tanken med den här kroken är att hänga dit en talgboll eller liknande. Men den är rätt gullig som den är också.
Jag önskar att jag hade en bättre kamera! Jag får väl börja spara… Det blir aldrig så bra bilder som jag har ”tänkt”, skulle vilja få mer djup i bilderna. Sedan ska jag väl erkänna att jag inte kan en enda inställning utan bara fotograferar på auto-läge. Är inte tekniskt intresserad egentligen. Och ibland blir det till och med bättre bilder med mobilen, vilket ju är helt sjukt om man tänker efter!

Ledig box i vår

Under våren (vet ej exakt när) kommer en box att bli ledig. Du kan läsa mer här om alla detaljer och pris mm.

Full skötsel förutom mockning på helgerna, tillgång till tränare och ridhus samt möjlighet att köpa till ”alla” extra tjänster. Dessutom ett mycket bra och trevligt stallgäng, god stämning på gården. För mer information och bokning av visning, ring eller maila.

Suvi Räsänen
info@ryttarutbildning.se
076-8055138

Gott nytt år!

Igår hade vi en himla bra middag här hemma, och det blev sent (05-tiden?) så jag är rätt trött idag kan man säga. För första gången på flera år fick jag dock sovmorgon 1 januari – vilken lyx rent ut sagt! Jag ska försöka skriva något om året som gått också, men då måste jag  vara lite piggare.

Väldigt nöjd med min dukning. I mitten är det ett tårtfat i silver och på det står en julros, en murgröna och två små julstjärnor som jag har bäddat in i mossa. På servetten är det eucalyptus-kvistar. Tycker det är så himla roligt med sådant här pyssel – det är väl knappast någon som har missat? Någon hobby måste man ju ha.

Hoppas ni hade en bra nyårsafton!

Min jul

Hoppas ni har en bra julhelg! Jag älskar julen, och särskilt när vi bor här. Det blir faktiskt extra mysigt. Här är min jul i bilder:
Årets julhäst Affe. Tur att vi hann ta bilden innan snön försvann helt.
Jag och min bror har som tradition numera att äta snittar och dricka champagne den 23. Samt klä granen. Årets gran är väldigt fin, man ser inte ens stammen.
Min bror är också med och hjälper mig i stallet på julafton. Här med Grodan.
Marianne hade bakat fina pepparkakor med hästarnas namn till stallfikat. <3
Jul i varje vrå är mycket viktigt!
… även utomhus. Första omgången äpplen jag pyntade med var det dock någon som hade stulit. Bambi?
Glögg och alla ljusen tända till Kalle. Som vi fortfarande ”måste” ha på i bakgrunden även om ingen tittar.
Mycket nöjd med min dukning i år. Nu börjar jag bli så gammal att jag till och med har skaffat tygservetter…
För mig är julen vila. Igår hade jag stalljobb på förmiddagen men sedan lade jag mig i soffan med bok, choklad (och en ny, väldigt fin julklappsfilt) resten av dagen. Idag behöver jag inte gå till stallet alls och snart kommer några vänner hit och fikar. Bra dag med andra ord!
God fortsättning!

Helgen

Lör-sön har jag haft årets sista helgkurs. Det är mysigt att ha kurs innan jul tycker jag! Vi brukar avsluta med lunch på Hökeriet, och det gjorde vi igår också.

På kursen har vi fokuserat mycket på lösgörande övningar och att hitta hästens sidor. Har jobbat en hel del med det sista veckorna, t.ex. ställa åt båda håll (utan att tappa spårningen), öka / minska volten mm. Igår gjorde vi också en övning på långsidan där man rider rakt – med ställning i nacken – med bara böjning i halsen (rak kropp) – och några steg öppna på slutet. Faktiskt en bra övning för att hitta mer kontroll ”del för del”. Satsar på att göra den med alla innan terminen är slut. Vi gjorde också skänkelvikkning med rättställd och motställd häst.

Den bästa kommentaren från en kursdeltagare efter de här övningarna var att ”det var som ett spela piano istället för att spela trummor”. Ska lägga det på minnet, tycker att det var en så bra beskrivning!

Länkar till lördagens middag (bra för mig själv att kunna gå tillbaka till också eftersom jag i princip bara googlar recept… kanske skulle börja skriva ut dem istället)
Förrätt: små filodegspajer – jättegott och lättare än jag trodde. Slängde på pinjenötter också.
Huvudrätt blev lammfärsbiffar med fetaost, rotfrukter i ugn och tzatsiki. Det gjorde jag mest ur minnet.
Efterrätt, samma som tidigare år, men det passar så bra och är så himla gott!

Torbjörn har tagit fina bilder på ”supermånen” igår kväll och i morse. Men i morse vid den tiden sov jag som en stock. Helt slut efter helgen…  Så stort tack till Helena, som körde Solrunn till flyget igår kväll – och tack till Solrunn också som hade diskat efter frukosten! <3