Nya fårskinn hemma

Nu har vi fått hem nya fårskinn! De kostar 1600 kr inkl moms. Finns hemma hos mig att titta på, plockas fram vid förfrågan / passa på när du kommer på kurs.

Höstens slakt kommer bli senare än föregående år pga kö till slakteriet. Många slaktar djur pga torkan…. 🙁  Det kommer sannolikt bli i november, och då kan ni köpa köttlådor precis som vanligt.

Midsommarhelgen

Hoppas att ni har haft en fin midsommar! Vår midsommar började sådär med att tältet som vi hade satt upp dagen innan hade blåst iväg och satt fast i en lyktstolpe när vi vaknade. Det var nästan storm på förmiddagen, så man får vara glad att det lugnade sig betydligt framåt kvällen. Nog för att det behövdes regn men det är ju otroligt att det skulle pricka in just midsommarafton, men det är väl som det ska… 😉 Efter att ha ordnat upp den situationen så blev midsommar trots allt mycket trevligt.
Bra början… Helt sinnessjukt. Tyvärr är lyktstolpen helt kvaddad…
Min bror (i mitten) fick raskt åka och köpa ett nytt tält, så det blev ganska bra till slut!
Sill-lunch som vi åt inne
Obligatorisk lamm-klappning
Några gäster och jag
Middagen gick att äta ute och då får man vara nöjd!
Igår kom mina föräldrar också, så då firade vi min födelsedag. Har inte firat den så mycket någonsin som det här året. Det var ju rätt kul att få göra det, har struntat lite i sånt förut.

Tack för alla presenter och grattis osv! Det värmer! Och tack till Helena för de flesta bilderna, jag glömde helt att fotografera för en gångs skull.

Idyll

Bilder på fåren från igår kväll när jag gick ut och tittade till dem på kvällen. Just nu bor jag verkligen i en idyll, ingen lera så långt ögat når för tillfället. (Men faktum är att vi är i stort behov av regn snart. Är bara rädd att om det väl börjar regna kanske det aldrig slutar sedan?) Det känns som om vi är i mitten av juli och inte slutet av maj, det är riktig sommar-värme!
Har insett att den här ser ut som en liten skunk.. 🙂 Jag minns nu inte vad han heter. Jag döpte syskonen till Batman och Zorro, och jag tror att Batman är svart över båda ögonen och den här som har en ”bläs” tror jag att jag döpte till Zorro. <3

Tänk om man fick stanna tiden nu

Såhär ser det ut om man går ett varv i min trädgård nu. Första gången vi tittade på huset var när syrénerna blommade och det var det jag föll för. Här finns riktigt gammal och storvuxen syrén och jag älskar det! Jag tänkte i och för sig samtidigt ”vem ska ta hand om den enorma trädgården?”… Det var något jag såg som ett hinder, inte resten – massa byggnader som var (är) i stort renoveringsbehov. Jag gillar i och för sig att fixa i trädgården, även om tiden är knapp och gräset alltid blir för högt. Och jag älskar att det finns massa gamla och gedigna växter här som någon har planterat för många år sedan, och så får jag ibland fylla på med nytt. Man inser ju att det tar år att bygga upp en trädgård och jag är tacksam över att få skörda någon annans arbete och njuta av det!
Äppelträden blommar ut alldeles för fort!
Hm.. tror att det kom med en spindel här om man tittar väldigt noga. 🙂

Vår – nästan sommar – på Wreta

Igår var det riktigt varmt. Vi får väl se om det här är ”årets sommar” eller om det håller i sig. Jag är mer än tacksam över att få jobba ute så att man hinner njuta av det här!
Trädgården börjar vakna och de tidiga blommorna är oftast finast – kanske för att de är så efterlängtade
Fåren är utsläppta på bete men vi stödfodrar lite för säkerhets skull nu i början.
Det här är nog den sötaste bilden jag har tagit. De ser ut som två små björnar. <3
Vintern är glömd och förlåten
Det är inte särskilt grönt i hagarna än, men tillräckligt för att hästarna ska ha fullt upp hela dagen! 

Sötnosar

Det är inte så lätt att fotografera de här ull-bollarna. De är i princip aldrig stilla, i alla fall inte när man går in till dem för då ska de knuffas, klättra, hoppa på en, stångas eller suga på skor / jackärmar eller vad de nu kommer åt. Jag fattar inte att de är så besatta av människor? Söta är de i varje fall. Om man är på dåligt humör så kan man gå in till lammen en stund – de är som små terapeuter i mini-format.

En tacka verkar inte ge tillräckligt med mjölk, så tre lamm matar vi extra med flaska fortfarande. Inte dygnet runt dock, men i början var Torbjörn ute även på natten. De kommer att klara sig, men vi vill att de ska öka i vikt lite snabbare. Ett annat lamm har varit halt. Jag var rädd att den hade brutit något men det visade sig vara en liten böld mellan klövarna. Nu får han penicillin och det verkar redan bättre. Det är en viss skillnad att ge penicillin till ett litet lamm jämfört med en häst. Inte helt lätt att veta var man ska sticka och mängden är ju inte jämförbar precis. 😉  Så i år är det en del extra pyssel med de här djuren, minst sagt.

Vårtecken på Wreta

Äntligen börjar det likna något! Sol, blommorna börjar slå ut och hästarna kan gå nakna. Jag kan inte med ord beskriva lättnaden att slippa klä på täcken och sedan halka ut i hagen i lera eller på is. Man sparar både tid och energi och jag tror att hästarna också njuter av att slippa vara påklädda. 🙂
Idag har jag haft ett dagläger där vi delade upp gruppen på förmiddagen så att de red två och två, och efter lunch ett vanligt pass alla fyra. Det kändes som ett bra upplägg där jag verkligen hann fokusera mer på att få till några saker som  jag inte tyckte att vi hann riktigt sist med just den här gruppen. Det var kul idag för det blev resultat  – fina hästar och (tror jag) några nya ”aha-upplevelser” hos några av eleverna. Nu tar jag en ledig kväll och en helt ledig söndag imorgon (läs: göra andra gårds-sysslor). Hoppas det fina vädret håller i sig!

Vårtecken

Det var en väldigt segstartad vår i år! I påsk började det i alla fall komma lamm. En har tyvärr dött. 🙁 Den blev bortstött av mamman och vi försökte hjälpa till att mata den men det räckte inte. Jag känner mig ”medskyldig” men jag får försöka intala mig att det kanske var något fel på den och att det var därför. Men det var sorgligt för den var så tillgiven och hade speciell teckning. Jag grät nog en timme över det där…

De andra som har kommit hittills verkar i alla fall pigga. Nu är det 7 st och det är tre tackor kvar som ska lamma (vi tror att en inte är dräktig men vi får väl se). De är så söta så man knappt kan slita sig när man går dit! Ska ta fler bilder, men det är svårt för de håller sig inte stilla särskilt långa stunder.
Den här kallar jag nu för Batman, oavsett kön. Så sjukt söt så man dör. Men jag undrar just om det här verkligen är ett renrasigt gotlandsfår..? De ska väl ändå bli grå eller svarta, alltid?

Påsk på Wreta

Vårblommor är förstås ett måste. I år är det så kallt så det fick bara bli pyttelite utomhus.
Här inne gjorde jag dock ett stort ”fågelbo” som fick stå på bordet.
Godis är såklart också obligatoriskt. Just nu känner jag att det inte direkt råder sockerbrist i kroppen…
Påskriset fick faktiskt vara ifred för katten i år. Kanske för att jag har bytt ut pyntet mot ett lite mer diskret och mindre färgglatt. (Jag använder syrén i mitt påskris för jag orkar inte gå längre än ut i trädgården för att hämta kvistar)
En liten ensam tulpan blev fint ihop med ljusen tycker jag
Påskdukningen fick bli med fjädrar på faten…
… och ljus i äggkoppar. Passade perfekt!
Påskmaten blev en blandning av lite allt möjligt: gubbröra, ägghalvor, skagen på hårt bröd (med en egenodlad kvist av senapsört som pynt), sparris och kycklingsallad.
Efter middagen brukar vi gå till grannens påskbrasa. I år var det svårt att få fart på den så det slutade med att de hämtade en stor halmbal med traktorn som fick sätta fart på brasan.
Min vision med påsktårtan var att den skulle bli fin, men den blev mest rolig och ser ut att passa in på ett barnkalas. Den gröna kycklingen har min bror gjort och den kanske bidrog lite till det. 😉 God var den i alla fall!
Hoppas att ni också har en bra påskhelg!