Helgen i bilder

Fin hösthelg! Jag har haft kurs i två dagar med tema programridning. Idag avslutade vi med att alla red upp LB3 med bedömning. Här är ett gäng blandade bilder från helgen.

Lisen hade med sig sin egen häst Shakira. Kul med en häst utifrån!
Äpplen som väntar på att bli en paj på lördagskvällen

Bra saker med hösten: citrusfrukter och tända ljus

Karin och Zigge
Min stalltjej Sofia hann även tävla på Skalmsta igår, så vi åkte dit mellan ridpassen och hejade på. Hon red sin första dressyrtävling med sin hopphäst Holly. Mycket prydlig ritt! Passade ju bra med tanke på kursens tema.
 Morgon på Wreta
 En hög med får.
Caroline och Velle
Lisen och Shakira
Karin och Fantasi

Eva och Qurre
Viktiga detaljer! Blommor på gäst-toan
Slut för idag. Tack för en bra helg! Det är roligt med kurser med olika teman tycker jag. Det blir lättare att ha en röd tråd genom passen då. 🙂

Helgens kurs

I helgen har jag haft kurs med tema ryttarens sits, kanske det tema som jag tycker är roligast. Oftast blir det inte så avancerade övningar, men det roliga är att man ser sådan skillnad på hästarna när ryttarna ändrar på sig, och det är tillfredsställande!

Till exempel var det en elev som gärna ville ”ta i” för mycket i sin lättridning och då hamnade ”efter” hästen och i lite bakvikt. När vi ändrade detta så fick hästen (Calle) en mycket bättre bjudning. Att ändra rätt sak är så himla viktigt, så att man inte sitter i obalans och jobbar ”mot” hästen, och sedan dessutom lägger till mer drivning med skänkeln. I detta fall löstes det ju på ett mycket enklare sätt än att ”jobba mer”. En annan elev behövde snarare fördröja sin lättridning och inte bli för snabb, samt slappna av i höfterna och komma närmare sadeln. I det fallet syntes en stor skillnad i hästens rörelser – mer avspänt och genom ryggen.

Är också mycket stolt över helgens mat, i princip allt hemodlat. I lördags blev det älgfärsbiffar (inte jagat själva, men i alla fall styckat själva) med rotfrukter och sallad med bl.a. bondbönor och gurka. Till efterrätt en zucchini-kaka. Till lunch igår åt vi paj med spenat, mangold och fetaost. Känns så roligt att kunna bjuda på mat från gården! Gott är det också.

Nästa kurs med samma tema är planerad 10-12 november, då kombinerat med yoga. Det finns platser kvar!
Missade helt att fotografera i helgen, så här är en gammal bild från en sitsträning på Wirja. Inte ens sargen är klar här! Det har hänt en del sedan dess…

Grönsaker säljes

Just nu kan vi sälja påsar innehållande 2,5 kg potatis, 500 g bondbönor samt en knippa mangold. Allt odlat på gården, utan gifter men med kärlek. <3
Pris för detta är en hundring.
Rödbetorna är tyvärr långsamma (förmodligen pga lite regn), men det kan komma längre fram, samt eventuellt squash som också behöver lite mer tid.

Sms:a gärna om du vill köpa, så tar jag med till stallet i så fall!

Lammskinn från Wreta gård

Vi har fått hem ett gäng nya skinn att sälja. Några gick medsamma, men det finns tre kvar. Skinnen är tvättbara och kostar 1400 kr / st. Om ni är intresserade så finns de hemma hos mig att titta på (fr.o.m. nästa vecka när jag är hemma igen!), alla är lite olika. Kött kommer finnas från oktober ungefär, det går att anmäla intresse redan nu. Det brukar nämligen gå åt väldigt fort!

Betessläpp 1

Första betessläppet – fåren. Hästarna får vänta ett tag till så de inte trampar sönder sommarhagarna för mycket. Hästarna kan dock börja gå i beteshagarna på dagtid ganska snart hoppas jag, men de får vänta med att sova ute. Hoppas vädret vänder nu så det kommer mer gräs!
Det här är årets första lamm. Redan jättestor och har börjat stångas (eller än så länge – puttas) Trillingar
Årets sötaste! Han såg ut såhär när han föddes, annars brukar de vara svarta.
Familjeporträtt
Den äldsta är också mest livlig och drar igång de andra lammen. Se film på Instagram eller min FB. Har från och med idag döpt honom till Affe(2) för att man kan se vissa likheter…!
Visserligen är han äldst, men han lär bli jättestor? Benen är kraftigare än de vuxna fårens ben.
<3