Första domaruppdraget

Idag har jag dömt min första riktiga tävling, och det känns som om det gick riktigt bra. Det svåra är att ta rätt beslut snabbt när det händer grejer på banan som man inte har räknat med, samt att sätta rätt siffror i allmänt intryck och en vettig kommentar. Man har ju inte precis hela dagen på sig… Men på det stora hela tycker jag att det flöt på bra. Framförallt var det roligare än jag trodde, och tre timmar gick väldigt fort helt plötsligt! Ska dock erkänna att jag blev lite slut i huvudet på eftermiddagen.

Calle och Nogge tävlade direkt efter med Lisen och Jenny, en LA3. Det blev lite kort om tid till framridning, och det var lite ”rostigt” sedan sist. Calle blev tyvärr helt ofokuserad och började gnägga till hästarna utanför, så Lisen valde att utgå. Det är ingen helt lätt tävlingsplats, parkeringen är precis utanför insläppet och ridhusporten öppen, så det blir lätt stökigt. Nogge brydde sig inte om det, men var desto räddare för domaren, så han skyggade ett antal gånger, vilket såklart drog ner poängen. Bitvis var han ändå fin däremellan, och Jenny kämpade verkligen bra med honom. Han har inte tävlat på väldigt länge och behöver nog lite mer miljöträning.

Väl hemma igen hann jag även med en hopplektion, samt ridning av Harry. Det går framåt med små steg, han är fortfarande inte riktigt framme för skänkeln, men jag får inverka mer och mer. Trots att jag tycker att det brister i ”grunden” just nu så lyckades vi med en diagonal med byten i vartannat idag. Med andra ord: hästen kan massor och jag måste få ordning på honom.

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*