Träning och programridning

Idag har jag varit och tränat för Nina på förmiddagen, och haft programridning på eftermiddagen. Däremellan hann jag med en privatlektion oh ridning av Caramelle också, så jag känner mig ganska produktiv idag.

11064776_10153769360208636_1480914505212904367_nTräningen idag var lite mitt emellan. Inte dåligt, men inte heller någon superkänsla. Den här veckan har jag inte direkt haft henne genomriden heller pga förkylning, så det var väl ganska väntat att vi skulle få lite problem. Hon var inte riktigt framme för skänkeln och det blir för spänt då, men i slutet travade hon bättre. Galoppjobbet var ändå ok, jobbade lite med saxen i St Georges och det handlar mycket om att jag måste planera bättre där. Är lite besviken på att jag tycker att jag själv kan fokusera bättre, men det är bara att ta nya tag. Nu börjar vi höja kraven på kvalitén och det blir väldigt mycket tekniska saker att hålla reda på. Tappar jag en bog eller ett ben så fungerar det inte alls. Det positiva är att jag lättare kan rätta henne framåt nu, istället för att jag måste ”stanna och börja om” ifall hon spänner sig.

Caramelle är jag mer nöjd med. Hon börjar kännas mer och mer påverkbar och går framåt bättre av sig själv. I början när hon kom var traven väldigt spänd, men nu börjar hon bära sig bättre och blir lättare att sitta på. Stundtals känns hon väldigt fin, men hon behöver fortfarande ganska mycket ”hjälp” vilket gör det hela ganska jobbigt och inte tillräckligt avslappnat ännu. Det är dock på god väg!

Programridningen gick bra. Har hjälpt sex ekipage med program på olika nivåer. Det är riktigt nyttigt för både ryttarna, men också för mig. Särskilt att ”ställa om” synen från MsvC till LB – man måste ju anpassa siffrorna till kraven på olika form och styrka. Jag tycker överlag att det börjar synas att vi har tränat en del på det här och att ryttarna är lite säkrare i att verkligen rida i programmet. Kul! Ska ordna ett till datum under våren, återkommer om det.

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*