Häst på postorder

DSC_5478Tack all ni som har tipsat om hästannonser. Nu har jag hittat en ny häst till verksamheten. Jag är tyvärr inte så bra på att följa mina egna råd gällande hästköp, utan har köpt den här killen osedd från Danmark, och det är såklart inte att rekommendera..! Han kommer via samma stall som Fantasi, så jag tyckte jag vågade chansa. Det blev ju väldigt bra med henne!

Har sett filmer förstås, och jag har bytesrätt. Hästen heter Dream of Harmony (är rädd att vi måste kalla honom Harry…) och är född 2001, e. Dream of Glory. Han har stått i Tyskland, vet ej om han har tävlat (om någon vet hur man kollar upp detta så vill jag gärna ha hjälp). På den ena filmen gör han byten upp till vartannat och piruetter, men tydligen har han blivit hårt pressad och är lite ”utbränd”. Som jag tolkade det måste man gå på honom hårt om han ska maxa, och det vill vi inte göra. Förhoppningsvis kommer det vara lagom för honom att gå lite mer kravlöst på lektioner, men att man kan ”plocka fram” lite krumelurer för husbehov.

Jag vet inte vad han gjort på sista tiden eller hur mycket han är riden. Han verkar supersnäll och är väldigt vänlig och gullig. Han kan ju också vara lite chockad… Fantasi var först ett lamm, och sedan hade hon en period när hon blev odräglig, så man vet ju inte hur de tar omställningen.

Igår longerade jag en kort stund för att se hur han rörde sig. Jag hade tänkt låta honom vara över helgen, men jag red en kvart idag, för jag kom på att det kanske är bättre för mig att rida innan han eventuellt blir lite för pigg, även om det är snällare att låta honom landa. Det var ungefär som jag trodde – han är mer åt det stillsamma hållet, men förmodligen känslig i grund och botten. Känns dock en smula avtrubbad, och är kanske inte genomriden på vem vet hur länge? Idag tog han inte skänkeln och han var hög i nacken och släppte ryggen. Känns som om han är riden mer uppåt än framåt. Det är en jättefin häst, han rör sig stort och mjukt, och galoppen tror jag kan vara fantastisk. MEN det är massa jobb, och han behöver ridas i en helt annan form. Jag kommer försöka rida själv nu i början så jag får honom mer som jag vill, att han känner sig trygg här, och att han får bygga upp sig (som sagt – vet ej hur mycket han varit igång). Jag tror det kan bli en jättefin (men inte helt lättriden) häst.

Det är lätt att glömma att de andra hästarna inte heller varit som de är idag från första början. Jag har lagt en hel del tid på dem med, och det är sällan man får en WOW-känsla dag ett. Det finns dock potential, och jag hoppas verkligen att vi kan få honom ut ur sin bubbla och att han kommer trivas här.

 

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*