Dagens överraskning

Fan, det ante mig att det skulle bli såhär. Jag som vill göra allt perfekt, vara förberedd och göra allt rätt! Gotlandsfår ska ju tydligen ha årstidsbunden brunst, dvs brunsta på hösten och lamma på våren. Vi trodde vi skulle få lamm i mars/april, men idag hittade jag två små lamm när jag skulle gå på lunch. Tackan har alltså blivit betäckt mycket tidigare än vi trodde (vi tror inte våra får är renrasiga, så det är inte omöjligt). Men då kan man ju misstänka att det kommer komma ett gäng till snart.

Tanken var att klippa dem innan, och börja fodra upp dem. Nu verkar i och för sig lammen må bra, båda har diat och tackan ser glad ut, så det är kanske inget stort problem. Men ändå… Tur att det är en mild vinter. Det måste ha gått snabbt för henne. Nu tittade jag inte så noga på dem när jag gick till stallet vid 10.30, men inget såg misstänkt ut då. 12.00 hittade jag sötnosarna! Jag lovar att ni kommer få mer bilder på söta lamm framöver…
                                                 Alltså, man smälter ju! <3

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*