Årets mål

Nu har jag funderat igenom mina mål med ridningen för det här året.

Anea gick förra året MsvA på ca 62%. Jag tycker att jag borde klara 65% i MsvA eller St Georg det här året. Det finns enkla saker som jag kan plocka mer poäng på, inte bara att förbättra piruetter osv, utan höja betyget på t.ex. uppridningen på medellinjen och skolorna.

Saker att förbättra:

Uppridningarna. Får ofta 6, men om jag har bättre galopp och tränar mer på halterna ska man ju kunna få 7 eller 8 här. Jag ska inte skylla ifrån mig, men mycket fokus har varit på alla nya krumelurer som ska läras in. Nu måste jag förbättra de saker vi redan kan, så jag inte slarvar bort poäng för att jag ”glömmer” att öva på det.

* I skolorna ska hon vara mer eftergiven och hålla en spänstigare trav. Vi tappar ofta lite här för att jag inte riktigt har kunnat rida ordentligt framåt på tävling. Det måste bli bättre!

Bytena är mycket bättre (har ju varit vårt största problem), men de behöver bli mer igenom och lite större nu.

* Piruetterna ska givetvis bli bättre, starkare och inte med slarviga missar. Jag måste kunna planera och placera dem bättre. Hon ska vänta och inte förekomma mig.

* Alla övergångar ska vara mjukare!

* I MsvA finna ett moment med galopp – ryggning – galopp, som jag måste erkänna att jag inte tränat tillräckligt på. Så i år får jag inte glömma att lägga in det i vardagsträningen. Det är lite sent påkommet veckan före tävling.

Jag ska också försöka hitt en bra lösning på bett-frågan. Kanske träna hemma på pelham / bett och träna borta / tävla på kandar? Kandaret fungerar av någon anledning bättre när jag inte är på hemma-plan.

I höst vore det roligt att kunna ta sig igenom Int1, men kanske på en programträning bara. Vi får väl se hur hon känns då! Jag vill också fortsätta lära henne så mycket som möjligt, gå vidare med byten i vartannat (och varje??) och försöka trampa lite. Det är inte säkert att hon kan lära sig det, men det är ändå bra träning för oss båda.

Trodde aldrig jag skulle sätta sådana här mål med den hästen, men det känns faktiskt inte helt omöjligt. Lite svårt att tids-sätta dem bara, det får väl ta längre tid om det behövs!
DSC_2012

 

 

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*