Bra måndag!

Den här dagen har jag haft privatlektioner en stor del av dagen, samt ridit Mackan och Caramelle. Anea blev tömkörd idag, men jag måste ta tag i hennes träning i veckan. Nu får det vara nog med slappandet!

Hästarna var så fina idag på lektionerna, allihopa! Jättekul. Fantasi fick jobba mycket med galoppkvaliteten och lite skolor i trav. Hon brukar kunna bli lite kort och snabb i galoppen, men idag hade hon jämnare och bättre språng, även i mer samlad galopp. Roligt! Calle har haft en väldigt lugn jul så där hade jag inga förväntningar, men han såg riktigt pigg och framåt ut och inte alls stel som jag hade trott. Formen var överlag riktigt bra. Iffi var också fin i formen och stadig. Vi jobbade också mycket galoppen och sits / inverkan i galoppen. Iffi är lite svår där för hon behöver ganska mycket stöttning, men det blev bättre och bättre. Nogge var också väldigt pigg idag och såg stadig och rund ut i galoppen idag. Han fick träna lite förvänd (som jag tycker är bra för att stärka galoppen och träna balansen för både ryttare och häst) och några ryggningar. Avslutade med ett byta åt varje håll som var kanonfina.

Så roligt att påbörja året med så fina hästar! (Och duktiga elever).
DSC_0112Inser att det är länge sedan jag själv red ett ordentligt pass på Nogge. Ska ta tag i det under våren lite mer, men först ska han in på en vet-check på onsdag. Vill verkligen kolla att allt är ok med honom efter menisk-skadan, för säkerhets skull!

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*