Helgens kurs


Hästarna har varit superduktiga under helgens kurs! Vi har fokuserat mycket på yttersidan dessa pass. Igår var övningen att rida på en fyrkant i alla gångarter. Man ställer upp koner som man ska vända runt (ungefär som en stor bakdelsvändning), och efter varje vändning är det viktigt att rakrikta hästen innan nästa kon. Det här är en övning som egentligen är ganska simpel, men ändå nog så svår att göra riktigt bra (särskilt i galopp!). Tycker vi fick bra resultat av det i alla fall.

Idag har vi bl.a. ridit med raka hästar och endast ställning i nacken åt höger / vänster, för att sedan utveckla det till att rida omväxlande öppna, sluta och även förvänd sluta på långsidorna. Nyttig övning för att lära sig känna var hästen har benen. Hästarna blev väldigt fina, så det var jättekul!

Själv har jag hunnit rida Anea, Calle och Caramelle idag. Känner mig oerhört effektiv idag! Konstigt, för i själva verket är jag väldigt trött. Önskar man kunde känna sig utvilad efter julen, men så är det tyvärr inte. Kommande vecka är dock ganska lugn (om det går som tänkt), terminen kör ju inte igång förrän den 11 jan.
DSC_0967Iffi har gått som tåget idag, jätteduktig! Tänk att i år fyller hon 19 år. Svårt att tro!

 

 

 

 

 

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*