Anea under 2014

Nu när året snart är slut börjar det bli dags att summera hur det har gått på tränings -och tävlingsfronten. Det här året är väl hittills mitt och Aneas bästa år utvecklingsmässigt. Det har hänt massor, både vad det gäller inlärandet av ”krumelurer” men också förbättring av formen, styrkan och gångarterna. Jag upplever inte heller att vi har haft lika många svackor som jag har haft med henne förut, utan kurvan har varit jämnare. Det är knappt att jag minns var vi började året, en hel del av det vi har jobbat med i år hade vi testat på förut (seriebyten och piruetter) men nu börjar det kännas som om det också är ”ridbart” och inte bara ”tur” om det fungerar. Särskilt serierna känner jag mig själv mer trygg med. Piruetterna kommer mer och mer men där behöver vi bli jämnare. DSC_3644På tävlingsfronten har vi gjort tio starter, det är ungefär det jag hinner med. Vi kommer inte bli ett sådant ekipage som tävlar varje helg och plockar massa rosetter, utan tävlandet är för mig mer ett sätt att kolla vilken nivå vi befinner oss på. Jag tror inte heller att Anea klarar så mycket hård träning eller press på tävling, utan hon får ganska mycket kortare pauser och återhämtning under ett år.

Några rosetter blev det dock i år i MsvB4.
DSC_1679DSC_1725Livdragonerna 18 maj, 3:a på 64,23%. Hade en superkänsla, men två grova missar tyvärr (missade ett byte helt…!), men var ändå jättenöjd för hon var SÅ fin.

Samma helg kom vi 2:a på Lejondal på 66,3%.

I september gjorde vi en start på Lotteräng där vi kom 3:a på 67,71%. Kan konstatera att jag ska rida tävlingar som börjar med bokstaven L!
DSC_0251DSC_3224
Vi gjorde även fyra starter i MsvA1 där vi har legat mellan 60-62,55%. Här är vi i Täby på första bilden, och Vallentuna på den andra.
DSC_3355Störst i år var att debutera St Georges i augusti, på godkänd procent. Är jättenöjd med det, för att vara första gången. Trodde ALDRIG jag skulle göra det med den här hästen, och därför känns det extra bra!
DSC_3149DSC_3158

Dessutom köpte jag äntligen loss henne, efter att ha hängt ihop i runt 6 år. Det var på tiden kan man säga! Nya mål ska sättas inför 2015, där det vi har jobbat med i år ska förbättras / befästas och procenten ska höjas! Och kanske törs man sätta målet att gå upp ytterligare en klass under hösten?

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*