Aneas vecka

Den här veckan ser ut såhär:
Måndag: dressyrpass med fokus på det som ingår i St Georg. Hon kändes ganska fin, men jag fick verkligen jobba för det. Mycket som är på väg åt rätt håll, samtidigt som jag har tusen saker att förbättra just nu. I synnerhet att hon blir mer följsam och kvickare för hjälperna.
Tisdag: Skrittade ut på hackamore, hon kändes ganska trött i kroppen.
Onsdag: Longerade bara eftersom hon kändes trött igår.
Det är en sådan enorm skillnad på den här hästen nu! När hon kom till mig kunde jag inte skritta ut på träns utan att hon var sjukt spänd, gick med huvudet rakt upp och jag fick ont. Nu kan jag galoppera ute på hackamore (om vi har en bra dag). Samma sak vid longering – då var hon spänd som en fiolsträng trots inspänningar. Nu kan jag longera i en avspänd och låg form utan inspänning! (Se bild). Dock fäster jag longerlinan genom bettringen och till gjorden (inte över nacken) så det blir en slags inramning som när man tömkör (fast utan yttertöm). I alla fall ser jag det som ett kvitto på att hon mår så mycket bättre.
Torsdag: träning för Nina
Fredag: gissar på uteritt efter träningen
Lördag: jogg med lite teknikträning av rörelserna
Söndag: vila? Eller rida.. vet ej. Får se hur hon känns.

Ett till synes ganska slappt upplägg. Jag upplever dock att jag inte kan tjata för mycket med dressyren på henne, det blir liksom inte bättre av det. Hon blir bara spänd och uttråkad. Just nu känns hon ändå ganska fin, och därför törs jag ha en såhär lugn vecka.
Foto: Lugn helg för Anea med lätt longering efter tävlingen i fredags. Nya tag måndag, och då kör vi även igång terminen!

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*