Status Caramelle

Tänkte bara berätta lite mer om vad som har hänt med C. Lite av varje, känns det som… Dagen innan jag skulle till Gotland hade hon ett konstigt sår på ett bakknä, som ett ”hål” men inte så djupt. Ingen sparkskada, så svårt att förstå hur hon fått ett sår så högt upp men hon har väl gått rakt in i en buske eller något. I alla fall tog jag ut veterinär för säkerhets skull eftersom jag skulle åka bort. Hon gjorde rent och skrev ut metacam (antiinflammatoriskt). Det såg mycket bättre ut efter bara en dag.

Sedan tog det  väl tre dagar eller så, tills hon kom in med ett nytt sår (under min semester). Veterinär tillkallades igen. Såret var nära armbågsleden men man kunde konstatera att det med 99% sannolikhet inte var i leden i alla fall. Dock var såret ca 7 cm långt. Spolades rent osv, men dagen efter hade hon feber och då fick hon åka in till Ultuna. Dessutom skulle hon ha penicillin, och givetvis fick hon en penicillinchock…

På Ultuna blev hon kvar ca 4 dagar! Det kände ju ändå skönt att någon hade koll på henne. När hon väl kom hem tog det dock tyvärr bara två dagar innan hon fick åka in igen, pga att såret slutit sig för fort, hela benet var svullet och hon ville inte gå ordentligt. Då fick hon stanna en natt till, samt att man satte in den lilla slangen ni ser på bilden. Nu ser såret jättefint ut, hon skrittar på bra, och imorgon ska jag försöka ta ur slangen. Lite nervös över det, men det ska väl gå bra.

Jag tror ju att man skulle ha dränerat såret på en gång, och känner mig lite irriterad över att det inte blev gjort medsamma. Dessutom ringde de samma dag som hon skulle hem och sa att hästen i boxen bredvid hade feber och ev ett virus! Det visade sig dock att den inte hade det så då kunde hon åka hem. Men om hon hade fått det också då? Ska jag ta på mig extra kostnader för att de ev smittar min häst? Andra gången fick hon stå i en isoleringsbox, det kanske nya hästar alltid borde göra på en klinik? Eller?

Första vändan glömde man att ge mig tillbaka mitt pass. Andra gången glömde de först att skicka hem receptet på all medicin hon ska ha (både hippotrim och finadyne). Som tur var hade veterinären pratat med mig om detta på telefon innan, annars hade jag ju åkt hem ovetandes om detta. Riktigt dåligt skött. Känner inte att jag fick något vidare förtroende för dem, det var alldeles för många kockar och ingen visste vad den andra gjorde. Väldigt irriterande. Kanske inga stora saker, men jag tycker man ska ha bättre ordning än så om man driver en stor klinik.

Som tur är verkar det ju ha gått bra nu ändå.
Lärdom: inte släppa C i mina största beteshagar, för hon har ingen koll på sig själv. Tyvärr… (En gång kanske bara är otur men det var inte första gången hon slog sig om vi säger så.)

Foto: Så jävla kul att vara hästägare. De kommer på nya påhitt varje vecka känns det som...

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*