Vikten av rörelse

Hittade den här artikeln på Hippson, läs den! Det här är inga nyheter, utan helt självklart tycker jag, men det kanske är lätt att glömma? Personligen skulle jag, om jag hade en unghäst, se till att den fick växa upp i lösdrift och med kuperade hagar. Jag har också funderat lite på hur pass hållbara hästar från t.ex. Holland och Tyskland är? Jag har stött på hästar som ”aldrig” gått i hage (importerade). Jag skulle inte våga köpa en sådan – hur fin den än är. Har sett en hel del problem med flera importerade hästar – men de var också i hård träning, vilket ju också måste bidra.

Hur som helst borde Sverige kunna marknadsföra sina hästar mot utlandet med detta som argument. Men än så länge är nog utseende och prestation viktigare för att kunna få ut pengar – vilket är synd! Många superfina hästar är förbrukade vid ung ålder, vilket säkert beror på träningsupplägg och andra faktorer också.

Rent spontant kände jag också att den här artikeln till stor del också skulle kunna överföras på barn… Jag är helt säker på att olika typer av sjukdomar – säkert både fysiska och psykiska – går att härleda till att många sitter stilla för mycket numera. Släpp även barnen på ”lösdrift”! Så var det när man själv var liten.
Min favoritbild, alla kategorier! Längtar efter att kunna släppa mina djur i sommarhagen. Bara lite staket att fixa först……

 

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*