Gårdagens tävling

Tävlingen igår kändes bra, men gav inga höjdarpoäng (61%). Ungefär halva startfältet låg under 60% så det kändes inte som en domare som gav några ”extra snälla” poäng direkt. Jag hade en miss på ett byte men annars var det en jämn ritt som kändes ganska mjuk och avspänd, framförallt kände jag mig själv avspänd och det var väl målet egentligen med årets första start. Dock behöver jag kunna spänna bågen mer. Jag vet ju det, men det är svårt att göra det utan spänning. Om jag sätter mer tryck upplever jag att jag tappar kontroll. Men eftersom hon inte har några flashiga gångarter eller något som jag kan plocka extra poäng på, så blir det liksom bara mellanmjölk när jag tävlar. Jag har satsat på att ha en bra känsla, rida avspänt och noga (och nu är jag inte lika ”paralyserad” längre så det är ett framsteg)  – men det räcker inte på långa vägar om man inte har en häst med lite mer egen energi och spänst.

Jag får sätta som mål att våga mer i år. Lära mig tävla utanför ”komfortzonen”. Jag har helt klart blivit bättre på att hålla mig lugn och inte hamna ”ovanpå” hästen för att jag är spänd – men då blir det avslappnat som i segt istället. Typ som att titta på målarfärg som torkar. Det räcker inte att ha en bra känsla själv – kanske är hon t.o.m. finare att titta på när hon inte känns bra – i så fall måste jag kanske kunna visa upp henne på ett sätt borta, men rida på ett annat sätt hemma. Lättare sagt än gjort!

Nästa helg är det nya tag.. Dock i MsvA. Lördag em i Täby. Hjälp, någon? Är egentligen inte redo än känns det som, men jag får ta det som träning och göra det ändå. Och rida bra i det jag är säker på, och försöka göra det andra så gott jag kan. Om någon vill följa med – säg till!!

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*