Lite funderingar

Just nu känner jag mig väldigt kluven inför vad jag har för mål med mitt företag. Jag har alltid haft så tydliga mål, men faktum är att jag har uppnått mer på snabbare tid än jag trodde – och plötsligt måste jag fundera vidare!

Inte hade jag förväntat mig att ha egen gård, fullbokat ca ett halvår framåt i tiden och kö. Jag är såklart glad över det, men har svårt att veta hur jag går vidare. Jag vill utveckla företaget mer, men samtidigt så vill jag faktiskt inte jobba ihjäl mig. Om jag utökar utan att tänka mig för kanske jag står där en vacker dag och är så less på alltihop att jag till slut bara tappar kvalitet (har sett det hända både den ana och den andra). Det gäller ju att inte bli så entusiastisk så man inte reder ut det.

Dock känns det surt att säga nej till kunder, när det finns en efterfrågan! Förmodligen skulle det finnas utrymme för en större verksamhet – men det kanske också skulle innebära en till instruktör, vilket kanske inte genererar mer pengar utan istället bara kostar. Är inte jättesugen på att ha för många hästar heller, jag gillar det ”lilla” och vill gärna ha en relation med mina djur. Ju fler man har desto svårare blir ju det såklart. Sedan kan ju vindarna vända, och ju större verksamhet man har desto svårare blir det om det blir tuffare tider.

Det är svårt att sälja tjänster – eftersom det finns ett tak för ens kapacitet. Både hästarnas och min. Ibland känns det som om man är nära det taket och man undrar om det är värt all tid man lägger ner – i relation till inkomst? Å andra sidan finns det andra värden – att jobba med något man älskar, att bo bra och kunna jobba hemma, att rida på arbetstid, att inte ha en chef…

Jag får andra ”kvitton” också som är värda mycket. I helgen hade jag kurs med ett gäng som var väldigt nöjda med fina hästar, att jag var pedagogisk och en välskött anläggning. Det värmer verkligen. Häromdagen fick jag förfrågan av två olika personer att låna deras häst – för att jag har ett gott rykte. Det är värt massor att folk ”ser” att man sliter och är mån om hästarna och att de faktiskt märks utåt. Det ger ny energi, helt klart!


                                Fin blomma fick jag också häromdagen av en kund. 🙂

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*