Träningen idag

Tränat hos Nina idag igen. Måste köra på nu känns det som! Tyckte det såg ut som tuggummi på filmen från i tisdags så nu var jag mer på hugget. Det resulterade i att hon blev lite för stark mellan varven, men samtidigt fick jag mer aktivitet i bakbenen. Svår balans det där. Men jag måste höja mig ett snäpp och då behöver jag kanske göra det lite obekväma ibland också. Samtidigt vet jag att om jag går för hårt ut så blir hon omöjlig att rida för att hon stänger av. Jag tycker nog ändå att hon ”tål” mer ridning nu, så vissa dagar måste jag nog ändå våga lite mer.

Piruettjobbet blev bättre idag tycker jag, jag fick henne mer samlad. Vissa språng är riktigt bra, men däremellan kan det lika bra vara fullständig pannkaka också.  Gjorde bara en serie, men den var riktigt jämn och balanserad med fina byten.

Jag har filmat idag också, men tyvärr är det inget att visa här, det springer massa andra hästar i vägen hela tiden och är väldigt hackigt. Endast för syftet att utbilda mig själv!

Det enda jag funderar över är att hon har börjat smita undan med att bredda mellan bakbenen då och då. Hon har gjort det en period nu, men det är lite ”nytt”. Jag hoppas att det bara är ett listigt sätt att komma undan samlingen, och hoppas att det inte är något fel. Gaah!! Ska INTE leta fel, men man måste ju vara uppmärksam. Hon ser INTE halt ut, och hon rör sig mycket bättre från sidan sett. Men ibland när jag rider rakt mot spegeln syns det som att hon ”gungar” – det är dock åt båda håll så inte tydligt bara ett bakben. Mysko? Men förhoppningsvis bara en fas när hon ska lära sig ta mer vikt på bakbenen och inte riktigt orkar det. Blir inte klok på hästar alltså, alltid är det en massa detektivarbete!!

I alla fall mycket glad över kommentaren att hon ser fin ut (av en bekant som var där och bara ser henne då och då – hon har även sett hur hon såg ut när jag hade henne på Arphus för ca 5 år sedan!).

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*