Nogges veterinärbesök

Är helt slut. Har varit på återbesök med Nogge idag, och man får nog säga att det gick bra. Var inte nervös så jag märkte det innan, för jag har väl lyckats stänga av lite, men nu när dagen är över så kan jag säga att jag känner mig som en urkramad disktrasa. Kommer sova som en stock i natt.

Idag är stygnen borttagna, hältan kollad och knät ultraljudat igen. Han var ”nästan hältfri” i trav, och man får förmoda att det är ”jättebra” med tanke på hur allvarlig skadan är. Dock är leden inflammerad, vilket nästan vore konstigt annars, så knät är behandlat nu. Han ska promenera en månad (kul..), och då ska promenaderna gradvis trappas upp.

Det låter som om prognosen att bli helt bra = fullt arbete som förut och ”inga konstigheter” är sådär, men förhoppningsvis kommer han kunna ridas igen och man får vara beredd på att behandla knät vid behov. Om det blir så får man ju leva med det, och det anser jag vara tillräckligt bra. I värsta fall blir han inte bra alls.. Men att han var påtagligt bättre nu efter operationen gör ju att det känns lite hoppfullt i alla fall.

Det är verkligen svårt att bara ta ”affärsmässiga” beslut när man har en sådan här verksamhet. Jag trodde nog att jag skulle ha lektionshästarna mer som ”redskap” innan jag köpte dem, det ska jag erkänna. Tänkte att man kunde ha dem ett tag, sedan sälja dem om det var läge. Hade inte tänkt att det verkligen skulle bli ens vänner och kollegor. Kanske låter lite kallt från början, men när man jobbar med hästar på ridskola eller i tävlingsstall så är det så att hästar kommer och går osv. Men när man äger dem och har en sådan liten verksamhet så kommer de en så nära. Jag tror inte jag skulle kunna sälja nån av dem! Så en sådan här sak blir väldigt emotionell, men såklart också för att Nogge är extra speciell…

Ni som rider hos mig och kanske väntar på en häst som går lektionen innan eller liknande – om ni har en liten lucka så får ni gärna gå in och prata med honom, borsta lite och så. Han älskar det, och han har ganska tråkigt nu. Han kommer i alla fall kunna gå i sjukhage nu, så det blir lite ”roligare” än boxvila – men som sagt, har ni en minut över så vill han gärna umgås eller få en morot. <3

 

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*