Skuggdömning på Strömsholm igår

Var som sagt på Strömsholm igår och skuggdömde MsvC2, vilket innebär att jag ska döma parallellt med en domare på en riktig tävling. De var så himla bussiga på Strömsholm, de hade fixat ett eget bord till mig och dragit ut protokoll. Hade inte förväntat mig den servicen! Sedan är ju ett stort plus att deras ridhus inte är så kallt, så det var inte ens särskilt jobbigt (fast man blir ändå jättetrött av att koncentrera sig!).

Domaren Mats Eriksson var också väldigt tillmötesgående och hjälpsam. Jag mailade efteråt också för att stämma av lite hur jag hade dömt,och jag fick dels beröm och en del tips. Man blir väldigt glad för sådan hjälp från någon som inte är ”tvungen”!

Det gick i alla fall bra, tycker jag. Det skulle vara 15 ekipage, men en blev utesluten och en dök inte upp. Men av 13 bedömningar var det två som inte överrensstämde så bra. Den ena fick lite för lågt och den andra fick för högt. Den som fick lågt var i början och då ”vågade” jag inte, den andra var det tvärtom med – i slutet började jag tycka det var kul att sätta en 8:a.. Antar att det är ett typiskt nybörjarfel som löser sig med mer rutin. I övrigt skiljde det 0-3% på våra bedömningar. Vi hade samma 1:a, 2:a och 3:a. Hon som kom 4:a hade jag dock lyckats få på delad 1:a plats (det var hon som jag gav lite för mycket poäng). Är i alla fall nöjd med mina bedömningar även om det är supersvårt!

Och sedan fattar jag inte hur man ska klara av att döma 40 ekipage i full klass… Var helt slut efter 2 timmar. Men nu var det i och för sig på kvällen och efter 2 timmars bilkörning också… Men, det lär ju bli några kannor kaffe som kommer gå åt!

Foto: Puh, slut i huvudet efter att ha skuggdömt 15 ekipage på Strömsholm. (eller13,5 då en blev utesluten och en uteblev), hur ska man orka med 40 st i full klass?! Man vänjer sig kanske.

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*