Provat ny stång

Idag har jag provat en ny stång från Sprenger, som jag lyckades få fatt i begagnad (och ändå är det dyrt). Jag har mest ridit på träns och graman, bara träns eller hackamore på senare tid. Hacket går bra att typ skritta ut på, och ibland kan jag jogga lite med det. För det mesta tycker jag dock att Anea blir för framtung på det. Vill gärna variera betten och kunna rida bettlöst också, men frågan är hur ”snällt” ett hackamore är egentligen, då jag upplever att man mest får hästen på bogarna. Vet inte precis om man gör den en tjänst då? (Sedan är det såklart olika från häst till häst!) Ska se om jag hittar annat bettlöst alternativ.

I alla fall – om man ska tävla dressyr på högre nivå så får man bara rida på kandar, punkt. Och då måste jag hitta ett som fungerar. Efter att ha varit ifrån kandaret en längre tid kändes det som att dra i handbromsen när jag provade igen, hon gick inte framåt ordentligt och kändes kort i halsen och ville inte ta stöd, samtidigt som hon blir stark. Hon kan liksom ”knäppa av” och bli stark på samma gång.

Stången jag provade idag har en lite ”framåtvinklad” mundel (ni kan läsa om det här), och det verkade faktiskt fungera bättre. Nu ska jag inte ropa hej ännu, man måste ju ge det ett par ggr, men idag kändes det i alla fall som om hon tog stöd längre fram och bjöd bättre. Har dock bara ridit en kort stund (borde inte rida alls med förkylning, jag vet…). Kompenserar detta med att ligga i sängen en stund och vila innan kvällens lektioner. Det går bara inte att vara sjuk när man driver eget. Ibland avundas jag folk som kan ta en sjukdag.

                                      Hon löddrade i alla fall bra i munnen på det här.

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*