Dagens ridning

Idag har jag ridit Anea lite mer ”seriöst” för första gången efter vilan. Har fokuserat på bärigheten, att hon inte ska försöka ”dra sig lång” istället för att engagera sig bakifrån och korta upp kroppen. Blev bättre och bättre.

Gjorde inga svåra övningar idag, utan mycket övergångar, noggranna hörn och volter. Däremot försöker jag nu vara petnoga med formen, att hon bär sig som sagt, och att jag kan göra övergångarna med samma stöd hela tiden. Hon får inte dyka och krypa in med nosen för att komma undan, och inte heller höja nacken och spänna sig. Får jag henne ärligt fram till handen så fungerar det, men jag måste tänka på det hela tiden.

I slutet gjorde jag ett par byten. Själva bytena kändes ganska bra, däremot har hon en förmåga att tappa balansen lite efter och bli rak och lite stretig. Nu ska jag försöka jobba med att göra en volt eller flytta henne lite åt sidan efter bytena tänkte jag. Det blev mycket bättre, även om hon tycker det är jobbigt. Det är lätt att bli ”nöjd” med bytet och glömma bort att rida efter – precis som när man hoppar ett hinder och så blir man helt passiv så fort man har landat (ganska vanligt..).  Men att snabbt ge henne en uppgift efter bytet tror jag kommer stärka upp balansen, och göra att jag återfår kontrollen snabbare och snabbare.

Terminen började idag, och hästarna har sett väldigt fina ut. Jag är dock förkyld och har ont i halsen, så känner mig inte hälften så taggad som jag önskar. Orkar knappt höja rösten. 😉 Vissa kanske är glada för det dock, haha!

God natt!!

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*