Hoppning på schemat

Idag har Jossan hoppat Caramelle och jag har hoppat Anea. Inte superhögt, men kanske en oxer på 90 i slutet i alla fall. Jossan hoppade nog lite högre. Caramelle är sjukt fin i hoppningen! Ser plättlätt ut. Anea hoppade lite kråka först men det blev bättre när vi höjde. Jag är ju minst sagt rostig, sist jag hoppade på allvar var på hippologen för tio (!) år sedan. Sedan har jag tagit några språng någon enstaka gång. Därför är inte min avståndsbedömning lysande, men jag känner mig nöjd ändå. Det är så mycket tydligare i hoppningen om hästen inte är framme för skänkeln, eller halvhalterna inte går igenom. Riktigt bra träning! Tänk om jag kunde skärpa mig och hoppa varannan vecka åtminstone? Hästarna gillar det ju verkligen, och det är bra för lösgjordheten.

Jag  har åtta hästar just nu, varav fem har varit hopphästar. Det är ganska konstigt faktiskt… (Jag VET, jag borde ha hopplektioner, men då behöver jag fler sadlar.)
Har för skojs skull letat upp lite bilder på mina f.d. hopphästar:

Nogge, med sin förra ägare på Strömsholm. Nogge har tävlat 1.20 

Caramelle har också tävlat 1.20


Calle har tävlat upp till 1.30, här med Arnold Assarsson


Mackan har också tävlat 1.30

Cicooria har också tävlat hoppning, men henne hittar jag inga bilder på tyvärr. Det är nästan så jag skäms att ha sådana fina hästar och knappt hoppa… Får väl bli ändring på det. Men det kräver en viss investering i sadlar i så fall. Hade tänkt som mål nu i vår att få in lite hopp, men det är så mycket bokat. Får kanske sätta det målet till hösten istället.

 

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*