Snart börjar terminen

Nästa vecka drar terminen igång. Jag har lite funderingar kring hur jag ska planera ridpassen. Har en period haft samma övning hela veckan i alla grupper – bortsett från om vi har haft bomarbete. Det är ett ganska enkelt sätt för mig att ha någon slags ordning och röd tråd, och slippa hitta på nya övningar hela tiden. Märker dock att de som rider på torsdagar oftast får bäst instruktioner, för då har jag hunnit lära mig vilka fel som är vanligast, eller om jag missat att vara tydlig med något. Måndagsgrupperna har blivit lite ”försökskaniner”. 😉

Fördelen är som sagt struktur, för egen del. Men samtidigt som jag ”kan” övningen bra på torsdagen så börjar jag redan tröttna lite själv. För hästarnas del verkar det inte vara någon fara med att det blir tjatigt eller att de lär sig övningen – har inte så hemskt många lektioner.

Nu funderar jag dock på om jag istället ska ha ett ”tema” per månad, t.ex.skolorna, galoppjobb, skänkelvikning osv, och variera mellan olika övningar på samma tema. Vill gärna ha veckans övning på bloggen fortfarande (kanske mest för att inspirera er med egna hästar, och er som läser men inte rider här), men då kan jag ju plocka någon av övningarna (och kanske inte exakt varje vecka).

Ni som rider – har ni själva några idéer? Samma övning hela veckan eller en ”tema-månad”? Kanske roligare med tema för er som rider flera dagar i veckan?

Lektion på stubben i höstas var uppskattat!


Etiketter:

Ett svar

  1. Hej, jag tycker teman låter väldigt bra. Sen tycker jag att det är väldigt bra när du tar delar ur program så att man i slutet av terminen i teorin kanske har gjort de flest delarna ur tex Lätt A.
    Ska bli kul att komma igång igen på tisdag!

    /Med vänlig hälsning Viveca

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*