Dax att börja plugga…

Dagens samtal (dock efter att jag hade vaknat) var från vår domarutbildare Roger Ohlson. Vi ska skriva upp vårt prov 22 januari. Det är ju SNART! Jag känner mig som en högstadieelev som inte har läst på alls och förmodligen kommer sitta med andan i halsen dagen innan provet och läsa in allt.

Provet kommer vara en del allmän hästkunskap, typ utbildningsskalan, lite ridlära och sådant. Det känner jag mig ganska säker på efter all drillning på både hippologen och tränarutbildningen. Däremot är jag hemskt nervös för TR. Det är ganska mycket att hålla reda på, minst sagt! Och det jag är mest nervös över är egentligen att bli domare på riktigt. Det är en sak att sitta och sätta siffror på folk, det ska väl gå bra. Men det känns jobbigt med eventuella oförutsedda händelser, såsom olydnader, hästar som hoppar ut från banan och annat konstigt som kan hända och ska bedömas rätt!

Och jag är fortfarande lite osäker på hur i hela fridens namn man ska hinna döma tävlingar också? Man måste döma minst fem per år för att få fortsätta vara aktiv domare. Det är ju inte  mycket, men helgerna går ju åt ändå, om man säger så. Som tur är finns det mycket tävlingar här runtomkring där jag bor, så i praktiken skulle man kunna döma en halv dag och sedan jobba hemma efter – eller tvärtom.

Hur som helst, steg ett är att börja läsa på. Vet knappt hur man pluggar längre. Jag som alltid har varit grym på det! Men det löser sig nog. Utan att vara dryg så har jag aldrig i mitt liv misslyckats med någon utbildning eller något prov. Jo EN sak – jag fick göra om examen på mitt terrängprov på hippologen, av den enkla anledningen att jag var livrädd, och red i undertempo hela vägen… Och därav blev jag ridlärare istället för stallchef, som jag först hade tänkt. Ska berätta den historien en annan gång, men man kan säga att allt som händer har en mening.

Två av dessa ska jag kunna utantill

 

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*