Guldstjärna till alla hästarna idag!

Har ridit fem hästar idag och det gick så himla smidigt och lätt idag. Tycker att alla verkar må bra just nu, det är så skönt! Då mår jag också bra! 🙂

Anea fick gå en sväng i skogen bara, med hackamore för att slippa bettet lite. Försöker variera mig med bett och nosgrimmor osv.

Caramell kändes fin, hon var mer avspänd i ryggen än sist jag red. Jobbade med skänkelvikningar och öppna. Hon behöver kunna komma åt sidan och fortfarande tänka framåt. Hon vill gärna försvara sig lite med att bli hög i nacken och korta steget istället.

Calle var jättefin idag. Jag hade inte tänkt tävla honom nästa år, men jag börjar nog omvärdera det… Jag provade att rida travprogrammet och galopprogrammet ur MsvB4 idag. Det var inte tävlingsmässigt, men ändå klart godkänt med tanke på att jag bara hade ridit fram väldigt kort tid. Han känns mycket mer bärig nu och bjuder framåt själv på ett annat sätt. Förut fick jag driva på honom i längningarna, och nu kunde jag bara släppa iväg honom istället- vilken skillnad!!!

Cicooria red jag bara lösgjörande grundjobb på idag, hon var lite för taggad för något avancerat kändes det som. Gjorde dock lite enkla byten. Avsaktningarna är fortfarande lite spända, men fattningarna från skritt är riktigt bra nu. Hon börjar bli så himla mycket starkare.

Iffi fick först en uteritt med Jossan, sedan tog jag galoppen inne. Försöker rida henne lite intensivt en period nu, för att få loss ryggen och få henne bättre fram för skänkeln. Det tar sig från dag till dag, men går lite ”långsamt”. Men man ska inte glömma att hon är 17 år i år så det kanske är lite svårstartat ibland!

 Tävla mera kanske??

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*