Dagens ridning

Puh, har ridit sex hästar idag. Först ut var Nogge som har joggat en kort stund, kändes fin och positiv. Sedan red jag Annikas häst Narayan, som behöver lite hjälp att stärka upp sin bakdel jämnt. Red också Mackan en kort stund, kanske 15-20 min bara för att ”känna” på honom. När det gäller lektionshästarna är det ofta men kort som är bästa receptet, men man ska hinna tillräckligt ofta… Han kändes i alla fall väldigt bra idag!

Efter lunch red jag Caramell, Iffi och Anea. De första två endast lösgjörande på stora böjda spår. Båda måste komma igenom bättre för skänkeln, de blir för raka i sidan och släpper inte igenom tillräckligt i ryggen. Vi behöver jobba mer med det på lektionerna känner jag, men det är väldigt svårt att förklara. Grundproblemet är i varje fall ofta att ryttaren böjer halsen men ”glömmer” kroppen på hästen, vilket gör att hästen i värsta fall blir mer spänd istället för lösgjord. Det gäller att tänka mer på böjningen i hästens bål istället, och få den mer eftergiven för innerskänkel.

Anea fick ett kort pass, men det behövdes inte så mycket mer. Kunde rida ganska bra slutor, byten och lite piruettjobb. Och då har hon ändå stått i helgen och gick lektion igår. Det hade ALDRIG gått förut.. Då hade man slitit sitt hår idag i förtvivlan.. Det går med andra ord framåt!

 

 

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*