Träning för Nina

Har tränat för Nina med två hästar idag. Precis vad jag behövde! Rider så mycket på egen hand att det ibland är svårt att upprätthålla en bra motivation, särskilt nu när tävlingssäsongen är slut. Nu har man förvisso tid att fila på detaljerna, men samtidigt så behöver jag visst ha ”piskan på ryggen” för att rida ordentligt. Och vårens tävlingar känns just nu oändligt långt bort!

Tur det, på sätt och vis. Har en del att jobba på, men samtidigt så har det gått massor framåt! Idag fokuserade vi mest på galoppjobbet med Anea, lite serier och piruettjobb. Några steg här och där sätter vi piruetten, men det är ju långt ifrån perfekt. Jag har lite svårt att veta ”var jag är” och ha någon slags riktmärke.

Nina är ju en visionär (som tur är), så hon tyckte jag kunde prova att göra två byten i varje idag när jag ändå höll på. Och det gick!! Inte supersnyggt kanske, och jag tror inte ens Anea fattade vad hon gjorde, men en början är det i alla fall. Jag som kämpade med ETT byte i över två år. Traven i slutet var också jättefin, så jag är mer än nöjd med det här passet!!

Pass två red jag Cicooria. Det var egentligen inga nyheter, men bra att ha någon som bekräftar att man är på rätt spår. Det som är grundläggande med den hästen är att hon måste fokusera, och låta ryttaren inverka mer. Hon har gärna lite egna idéer när det gäller den biten, så jag måste ha henne riktigt framme för skänkeln och igenom i ryggen för att kunna påverka henne mer som jag vill. Till slut blev hon i alla fall väldigt fin, och jag kunde även rida lite sidvärts i galopp. Jag känner dock att jag måste rida lite i övertempo för att hon inte ska gå i baklås, så nästa steg är att kunna samla mer men ändå behålla energin.

Nu ska jag ta tag i lite rolig städning inför helgen, kurs tors-sön väntar nämligen!

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*