Dagens ridning

Idag har jag hunnit rida fyra hästar utan stress, och ändå ta långlunch i solen med André som jobbade med mig på Arphus. Han har varit med mig en stund i stallet, och så åt vi lunch på golfklubben. Tänk att man kan sitta ute i september, och det var nästan ”för varmt”!

Hästarna har skött sig bra idag. Fantasi har jag inte ridit på länge, och hon kändes fin, ganska jämn i sidorna och loss i ryggen. Jobbade en del med galoppen, som fortfarande måste komma igenom mer. Traven däremot känns riktigt bra. Övergångarna måste överlag bli bättre, så att hon kan bibehålla påskjutet och inte ”stanna upp” i kroppen och spänna sig. Gjorde en del fattningar ur bakdelsvändningar, och då tycker jag hon fick med sig bakdelen bättre inunder sig i fattningarna, så det var bra!

Calle red jag ut på och i början var han inte riktigt framme för skänkeln, men mot slutet släppte det. Eftersom André var här så passade jag på att ta hjälp av honom en stund i ridhuset efteråt. Fick nämligen en liten vision att man borde kunna lära Calle att trampa lite. Så André fick gå bakom och nudda lite med en pisk uppe på korset. Calle fattade inte riktigt syftet och blev lite upprörd, och ganska ofta valde han hellre lite galopp på stället, men några steg här och där fick jag ändå en känsla av att han tänkte rätt! Så nu måste jag försöka lära honom det, jag tror nämligen att det går!!

Iffi fick en liten sväng med lösgörande grundjobb på stora volter. Kändes ganska fin, även om jag skulle vilja att hon höll ihop lite bättre. Hon blir gärna lite upprörd om jag kräver ”ett snäpp till”, men man måste ju tänja lite på gränserna ibland.

Cicooria kändes jättefin idag. Bra stöd, ganska liksidig och mer ihop än förra veckan. Jättefina fattningar från skritt, ganska balanserad förvänd galopp (hon vill gå iväg lite), och i slutet travade hon riktigt genom kroppen. Här behöver också övergångarna bli bättre, särskilt från galopp till trav där hon lätt faller isär. Men på det stora hela jättefin!

Med andra ord en bra dag! Enda haken är att jag tror att jag har en liten sjukdom på G, blir lätt andfådd och ”matt”. Förhoppningsvis går det över om jag tar sovmorgon i morgon.
God natt med er!


                                 Dagens guldstjärna till Calle! Nu ska vi träna!

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*