Träning med Anea

Har tränat hos Nina idag. Det var ett tag sedan jag fick hjälp så det var kul, och kändes ganska bra trots uppehållet vi har haft. Tycker dock att det är ganska knepigt att Anea ofta känns bättre borta än hemma. Visserligen är det då roligt att åka iväg, och ur tävlingssynpunkt hade det omvända varit trist. Men ändå, jag rider ju 95% av tiden hemma och vissa av problemen jag har hemma ”försvinner” på bortaplan. Det gör ju att jag inte kan få hjälp med dessa problem när jag tränar!

På något sätt känns hon mer nonchalant och ”avstängd” hemma. Borta är hon mer uppmärksam. Fick en tanke om att det kanske är JAG som taggar till mer när jag åker iväg, men jag kan ju jämföra med mina andra hästar och då har jag ju inte sådana problem. Och nej, jag rider inte i ridhuset sju dagar i rad, jag försöker variera mig!

Hur som helst, hon kändes helt ok idag och jag red ett ganska kort pass. Tänkte nämligen överlåta henne åt Nina över helgen så jag lämnade kvar henne till måndag då jag rider ett pass till med hjälp. Känns som ett bra upplägg, i synnerhet som jag är bortrest lör-sön och inte hinner rida. Vill inte att hon blir stående så jag får börja om hela tiden utan nu måste hon gå lite mer en period.

Återigen – det är guld värt medtränare som rider elevernas hästar! Det är jättebra att Nina får mer förståelse för våra problem, samt att hon förhoppningsvis får loss Anea lite snabbare än jag. Avlägger rapport om resultatet på måndag!

Foto: Lämnat hästen hos tränaren så jag själv kan roa mig på bröllop i helgen.

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*