Om att variera arbetet

Det känns som en utmaning at variera arbetet tillräckligt för lektionshästarna! Nu går inte mina hästar tre lektioner i rad 7 dar i veckan, utan jag försöker hålla en rimlig nivå, men det blir ju ändå mycket ridning på ridbana/i ridhus.

Wirja fick skritta och trava bommar på gräsbanan igår, och i den mån det finns tid så rider jag ut minst en dag i veckan. Det går ju att jobba mycket med lösgjörande övningar ute också, och här finns ganska mycket klättringsmöjligheter, det är suveränt!

Det är dock svårt att ”hinna” variera arbetet tillräckligt mycket eftersom lektionerna är den primära verksamheten. Har man egen häst finns det fler dagar att använda till annan träning. Mitt mål är i alla fall att lyckas variera underlaget och övningarna så mycket det går, så att hästarna dels håller sig glada, men även att de får olika typer av träning. Att rida över cavaletti t.ex. måste jag försöka göra oftare.

I framtiden vill jag kunna erbjuda även hopplektioner, men då krävs även en investering i hoppsadlar…

Snart är det vinter och då blir det mycket ridhusridning vare sig man vill eller ej. Ridhuset beräknas vara klart nu på fredag (håll tummarna), och där blir det i alla fall ett super-underlag. Ser fram emot detta!

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*