Presentation av hästarna – Quickan

Nu är alla lektionshästarna presenterade, men båda unghästarna som står hos mig just nu ska också presenteras. Tänkte börja med Quickan eftersom hon kom hit först. Egentligen heter hon Quick Back, hon är född 2008 och e. Quarter Back – Swift. Ägare och uppfödare är Sjöhagens gård.

Quickan kom hit förra året för att utbildas vidare. Då var hon inriden och visad på treårstest. Red henne under våren 2012 men sedan började hon växa och fick ett långt bete. Hon kom tillbaka hit före jul någon gång, så det blev flera månaders vila för hennes del. Nu har vi kommit igång lite mer, men hon ligger en del efter i sin utbildning för sin ålder. I dagsläget går hon i stadig form i alla gångarter och jag har börjat flytta henne lite för skänkeln. Nu ska hon bli starkare, bli stadigare i övergångarna och kunna jobba mer med tempoväxlingar.

Quickan är en jättefin liten häst med mycket ”gummi”, däremot måste vi jobba med framåtbjudningen. I och med att hon har lite svag bjudning rider jag väldigt korta pass och ca varannan dag bara. Vill inte trötta ut henne utan vill att hon ska fortsätta vara positiv till arbetet. Hon rids även ute och nu när det blir bättre väder snart tänkte jag satsa på att rida längre pass ute för konditionen och fortsätta hålla passen i ridhuset ganska korta. Börjar väl bli dags att miljöträna lite så småningom också. Siktar på att kunna starta någon LB på henne i år. Tror det här är en häst man kan utveckla mycket, men jag tror inte att det går att stressa fram det eller pressa henne, då finns det risk att man får henne mot sig.

Hoppas på att detta kan vara en häst att jobba långsiktigt med, då hon rör sig bra, har bra balans och är ”född på tygeln”. Dessutom är hon väldigt social och otroligt söt!

                                         Quickan som föl

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*