En positiv spiral

Det är märkligt att det ofta känns som om allt går dåligt samtidigt -men likväl kan det vara åt andra hållet, om en sak går bra så gör nästa sak också det. Det är ju verkligen så att om man mår dåligt eller det händer en större jobbig grej, så följs det gärna av flera dåliga saker på samma gång. Förhoppningsvis kan man ha ett förhållningssätt till det som gör att man kan vända det hela -men visst, en del kan man inte styra över.

Jag är stolt över att jag lyckades jobba på trots att förra året egentligen var fullt av små och stora olyckor, alltså två döda hästar på ett år och flera sjuka tycker inte jag är normal statistik. Förut har jag haft mycket lättare att suga åt mig det negativa, men det är bra att ha eget företag och egen gård för jag kan inte ge upp. När jag var yngre skulle jag ”sluta rida” säkert en gång i månaden bara för att jag hade ett dåligt ridpass. Fast samtidigt har jag varit sådan att jag först bryter ihop lite, men sedan vänder jag det dåliga till att sporra mig själv. Och konstigt nog så tror jag att jag skulle ha tröttnat om det hade varit för lätt. Lite motgångar är trots allt bra, då blir man tvungen att ta tag i saker.

Det jag egentligen ville komma fram till var att en bra händelse ofta också för med sig fler bra händelser. Och det här året har faktiskt börjat med en positiv spiral för mig. Inget storslaget har hänt, det är bara en känsla. Eller att alla hästar är friska just nu, och mer än så, de är riktigt fina och några av dem blir bara bättre! Jag har flera duktiga elever som ger mig energi, jag har trevliga inackorderingar i stallet och jag tycker att ridningen känns lättare, som att något har släppt. Och det gör att lektionerna går lättare också på något vis. Känns som om jag har landat här äntligen. Även om det är stressigt ibland så känner jag mig lugnare och är mycket mer nöjd än på väldigt länge. Och nu är det ändå min hatmånad på året, så jag förutsätter att resten av året blir ännu bättre! 😉

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*